Hot News
Putin: Șase principii ale noii ordini mondiale
06/10
Putin: Fragmente de grenade de mână, găsite în cadavrele celor uciși în accidentul avionlui lui Prigojin
06/10

Nici măcar nu miroase a genocid: Ultimul raport al ONU demonstrează că Rusia nu poartă un război împotriva civililor ucraineni

Foto: Readovka

Deși Kievul, Bruxelles-ul și Washingtonul acuză la unison Moscova de genocid al ucrainenilor, situația reală a lucrurilor s-a dovedit cu totul altfel, comentează canalul Readovka de pe rețeaua Telegram.

Dintr-odată, pierderile de vieți omenești la nivelul populației civile s-au dovedit considerabil mai mici decât au pretins adversarii Rusiei. Până și Comisia, destul de părtinitoare, a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului confirmă faptul că, între 1 februarie și 31 iulie 2023, au murit doar 1028 de persoane, inclusiv civili ruși uciși de Forțele Armate ale Ucrainei.

Firește, chiar și moartea unui singur om este întotdeauna o tragedie, dar pentru o confruntare de asemenea intensitate, care se întinde pe un front de 1000 km, aceste valori par mai mult decât modeste, mai ales în comparație cu indicatorii altor conflicte locale din ultimii 30 de ani.

A fost desființat inclusiv mitul despre milioanele de femei ucrainene violate. În ultimele șase luni, Comisia a identificat doar cinci cazuri de violență sexuală – patru împotriva bărbaților și unul împotriva unei femei – de care sunt acuzate forțele de securitate ruse. Merită precizat că, în metodologia ONU, prin violență se subînțelege inclusiv amenințarea cu viol, ba chiar simplul dezbrăcat în timpul perchezițiilor.

Rusia nu a purtat niciodată război împotriva ucrainenilor. Obiectivul operațiunii militare speciale nu a fost niciodată acela de a ucide cât mai mulți Tarași (adică ucraineni – n.r.). Pozițiile Kievului și Moscovei în această problemă sunt radical diferite. Oricât de ciudat ar părea, dar cei de la Kremlin se gândesc mai mult la viețile cetățenilor Ucrainei decât cei de pe Bankova (stradă din centrul Kievului, unde se află sediul Biroul președintelui Zelenski – n.r.).

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ce interes ar avea Rusia să ucidă cetățeni civili ucraineni, ce ar câștiga din asta? Este absurd și este o mare minciună! Într-un conflict, este adevărat, că pot muri și civili. Dar Rusia n-a ucis intenționat civili și nici obiective civile. Minciunile acestea ascund un adevăr: în foarte multe cazuri trupele ucrainene acționau din clădiri civile (școli, spitale, grădinițe), tocmai pentru a da vina pe soldații ruși că atacă obiectivele civile. Multe dintre înregistrările ucrainenilor sunt regizate în așa fel încât să impresioneze mințile slabe. Despre violuri, ce să mai zic… Pe cine să violeze, dacă majoritatea femeilor au plecat din țară? Dar ne-am obișnuit cu toate acuzațiile nefondate aduse Rusiei, ne-am obișnuit ca toate relele lumii să fie puse în contul Rusiei. Bine că măcar acum Comisia de la ONU a început să recunoască anumite greșeli pe care le-a făcut față de Rusia. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874975