Hot News
Președintele Slovaciei s-a pronunțat împotriva ajutorului militar acordat Ucrainei
06/10
Nici măcar nu miroase a genocid: Ultimul raport al ONU demonstrează că Rusia nu poartă un război împotriva civililor ucraineni
06/10

Putin: Șase principii ale noii ordini mondiale

Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: kremlin.ru

În cadrul discursului său rostit la sesiunea plenară a Clubului Internațional de Dezbateri Valdai, președintele rus, Vladimir Putin, a conturat șase principii ale noii ordini mondiale. Sinteza este realizată de publicația Vzgliad.

  1. „Dorim să trăim într-o lume deschisă, interconectată, în care nimeni și niciodată nu va încerca să ridice bariere artificiale în calea comunicării între oameni, a realizării lor creative, a prosperității lor. Trebuie să existe un mediu fără bariere – către acest lucru trebuie să tindem”, a spus Putin.
  2. ”Dorim ca diversitatea lumii nu doar să fie păstrată, dar să fie fundamentul dezvoltării universale”, a continuat liderul rus. „Numai adevărata diversitate culturală și civilizațională va asigura bunăstarea oamenilor și un echilibru al intereselor”, a subliniat el.
  3. Reprezentare maximă. „Nimeni nu are dreptul și nici nu poate să conducă lumea pentru alții sau în numele altora. Nu o singură persoană decide pentru toți ceilalți, și nici măcar toți nu decid totul, iar cei care sunt direct afectați de o chestiune sau alta, negociază ce și cum trebuie să facă”, a spus președintele.
  4. Securitate generală și o pace durabilă, construită pe respectul pentru interesele tuturor: de la state mari și mărețe, până la țări mici. „De zeci de ani vorbim despre indivizibilitatea securității, despre faptul că este imposibil să se asigure securitatea unora pe seama altora”, a spus Putin.
  5. Dreptate pentru toți. „Pentru toți trebuie asigurat accesul la beneficiile dezvoltării moderne, iar încercările de a o limita acest acces pentru orice țară sau popor trebuie privite ca un act de agresiune, exact așa”, a spus liderul rus.
  6. „Suntem pentru egalitate în drepturi, pentru diversitatea potențialelor diferitelor țări”, a spus Putin. El a subliniat că „nimeni nu mai este dispus să se supună, să-și plaseze interesele și nevoile în dependență față de nu se știe cine, în special față de cei bogați și puternici”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Discursul președintelui Vladimir Putin rostit la Valdai este unul foarte important pentru că în el sunt cuprinse toate problemele actuale privind pacea lumii și securitatea statelor. N-ar fi rău ca liderii Occidentali și mai ales Biden să-l asculte de mai multe ori. Poate li se vor lumina mințile. Vor avea și ei ocazia să audă un discurs foarte inteligent, care prezintă lumii adevărul atât de disprețuit de unii, problemele reale atât de distorsionate și de camuflate. Adevărul doare, dar trebuie scos la lumină. Intențiile Rusiei trebuie cunoscute, fiindcă nu se poate da vina mereu pe ea. Deja este prea mult, iar jignirile și umilințele la care a fost supusă au depășit orice limită. Cred că este clar pentru toată lumea că SUA se luptă cu Rusia prin intermediul Ucrainei, pentru a împinge NATO până la granițele Rusiei. Cine mai crede vorbăria fățarnică a SUA privind salvarea democrației și a libertății în Ucraina, un stat plin de naziști și corupt? Pe lângă extinderea NATO, SUA mai are și alte motive de a controla Ucraina: acapararea resurselor naturale și agricole, ascunderea laboratoarelor americane cu arme biologice, împiedicarea dezvăluirii legăturilor dintre politicienii americani (inclusiv familia Biden) și corupția ucraineană, dar și intenția de a răsturna regimul din Rusia. Președintele Putin a vorbit despre nevoia păstrării unei diversități a lumii, despre respectul pentru interesele tuturor, despre dreptate și egalitate, despre suveranitate. Acestea sunt principiile după care se ghidează politica Rusiei. Hegemonia Statelor Unite este în declin și se va prăbuși. Atât SUA cât și vasalii au nevoie de un șoc dureros pentru a se dezmetici. Dacă se dezmeticesc… Într-o zi, i se va recunoaște președintelui Putin modul inteligent cu care a condus acest conflict. Până atunci, acest discurs de la Valdai trebuie ascultat, citit și recitit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091