Hot News
Biserica Ortodoxă Rusă va continua să sprijine activitățile metocului bisericii bulgare din Moscova
07/10
Putin, la Clubul Valdai: O multipolaritate justă, securitatea și dezvoltarea pentru toți
07/10

Putin a cerut să fie analizată ideea construirii magistralei feroviare Nord-Siberiene

Foto: TASS

Președintele Vladimir Putin a cerut Guvernului să analizeze problema construirii unei magistrale feroviare Nord-Siberiene (Sevsib), se arată în indicațiile formulate de șeful statului la finalul consfătuirii cu membrii guvernului, relatează cotidianul RBC.

Cabinetul de miniștri trebuie să studieze problema împreună cu guvernul regiunii Kemerovo, cu Academia de Științe a Rusiei și Căile Ferate ale Rusiei, și să prezinte un raport până la 1 martie 2024.

În strategia de dezvoltare a transportului feroviar al Rusiei până în 2030, document aprobat în 2008, se sublinia necesitatea construirii Sevsib pentru dezvoltarea zonei industriale din regiunea Nijni Priangarie. Strategia prevedea că drumul de fier va face legătura între Nijnevartovsk (Districtul autonom Hantî-Mansi, Siberia de Vest), Belîi Iar (Regiunea Tomsk) și Ust-Ilimsk (Regiunea Irkuțk, Siberia Centrală). Se presupunea că drumul lung de 2.200 de kilometri va putea decongestiona Calea Ferată Transsiberiană. De asemenea, era prevăzută o ramificație în Ținutul Krasnoiarsk, de la stația Elcimo, până la zăcământul de minereu Ciadobețki.

Igor Levitin, care a ocupat funcția de ministru al Transporturilor din 2004 până în 2012, spunea, în 2008, că proiectul nu poate fi implementat înainte de 2015 din cauza altor proiecte prioritare. Autoritățile precizau că ideea construirii magistralei necesită lucrări de definitivare, în timp ce regiunile, inclusiv regiunea Tomsk, se pronunțau în favoarea accelerării proiectului. În 2016, Viktor Zubarev, pe atunci viceprim-ministru al Ținutului Krasnoiarsk, a declarat pentru TASS că este prea devreme să se vorbească despre readucerea la viață a proiectului căii ferate Nord-Siberiene, dar că „proiectul poate redeveni de actualitate” după 2020.

Vorbind la Forumul Economic Estic de la Vladivostok, din luna septembrie, Putin a apreciat că guvernul „a cam greșit cu planurile de dezvoltare a infrastructurii”. Potrivit acestuia, autoritățile au crezut că nu va exista un transport de mărfuri de asemenea proporții, dar care, în ultimii ani, s-a dovedit mai mare decât ne-am fi putut imagina. „Dar nu-i nimic, rezolvăm, avem planurile”, a adăugat Putin.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cred că transportul feroviar este cea mai sigură metodă de transport și cea mai importantă în ceea ce privește costul, timpul și fiabilitatea. Oferă mai multe oportunități economice în comparație cu alte servicii de transport. Pe lângă acestea, transportul feroviar poluează cel mai puțin mediul. Având în vedere suprafața Rusiei, distanța mare între localități, transportul de călători și cel de mărfuri oferă multe avantaje. Ideea construirii unei magistrale feroviare nord-siberiene are o mare importanță economică. Regiunile care vor fi deservite de această magistrală sunt bogate în zăcăminte de minereu, țiței, gaz metan, turbă. Transportul acestora va fi mult mai accesibil pe calea ferată. Oțel pentru șinele de cale ferată există, teren suficient există de asemenea, iar mărfuri de transportat sunt suficiente, slavă lui Dumnezeu! Proiectul acestei magistrale va prinde viață în curând, fiindcă președintele Putin este foarte implicat în tot ceea ce privește bunăstarea Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875113