Hot News
22 de civili ucraineni din Snighirevka, uciși de naționaliștii organizației ”Pravîi sektor”
08/10
Tribune India: Zelenski poate provoca o scurgere de radiații din cauza eșecului Forțelor Armate ale Ucrainei
09/10

Putin a comentat discursul său de la Clubul Valdai

Foto: ntv.ru

La forumul Clubului Valdai, președintele Rusiei, Vladimir Putin (în imagine), nu a încercat să dea lecții nimănui, ci s-a străduit să aducă la cunoștința tuturor poziția Rusiei, a declarat chiar șeful statului într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin, relatează cotidianul Vedomosti.

„Nu știu cât de interesant a fost. <…> Nici măcar nu am încercat să dau lecții cuiva. Am încercat să aduc la cunoștința ascultătorilor, a colegilor noștri, poziția conducerii ruse și a Federației Ruse”, a spus el.

Comentând discursul liderului de la Kremlin, moderatorul Fiodor Lukianov, l-a definit pe Putin drept „un profesor bun”.

La recenta reunine jubiliară a Clubului Internațional de Dezbateri Valdai, Putin a ținut un discurs pe 5 octombrie. În intervenția sa, președintele a abordat numeroase subiecte, inclusiv „hegemonia” SUA, sprijinul pentru locuitorii Crimeii și ai Donbassului, precum și sinergia dintre statele-civilizație. Președintele a subliniat șase principii către care Rusia tinde, invitându-i pe ceilalți să le respecte. Printre ele se numără o lume transparentă, diversitatea ei, reprezentativitate maximă, securitatea comună, dreptatea pentru toți și egalitate în drepturi.

Vorbind, de asemenea, despre susținerea acordată Kievului de Washington, președintele a subliniat că „încetinirea” acestui ajutor din partea autorităților americane are „un caracter politic și tehnic”. Cu același prilej, șeful statului a comentat și situația din Nagornîi Karabah. El a amintit că Moscova a propus Erevanului să-i retrocedeze Azerbaidjanului cinci regiuni ocupate din jurul Karabahului , să păstreze două pentru el și să asigure astfel legătura teritorială dintre Armenia și Karabah, dar „prietenii din Karabah” au spus că acest lucru le-ar crea amenințări.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așa cum am mai spus, consider că discursul președintelui Putin de la Valdai este unul foarte important și bine gândit. Nici pe departe n-a avut intenția de a da lecții cuiva, ci de a prezenta lumii poziția politică a Rusiei. Problema este dacă liderii politici au ascultat sau au citit cu atenție acest discurs. Rusia nu se umilește în fața nimănui pentru că este o țară suverană, nu cerșește nici milă și nici atenție, însă încearcă să întindă o mână de prietenie. Însă, n-am văzut nici un pic de bunăvoință din partea Occidentului și a SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079