Hot News
Pușkov a răspuns la afirmația generalului Milley despre un război cu Rusia
10/10
Corneliu Vlad: Rusia pledează pentru o lume deschisă, a diversității, securității, dreptății și egalității
10/10

Îngrijorare la ONU din cauza arestărilor din Ucraina pentru colaborare cu Rusia

Nada Al-Nashif/ Foto: Wikipedia

În Ucraina au fost deschise aproximativ 6.000 de dosare penale, în care locuitorii sunt acuzați de colaborare cu Rusia, iar ONU este îngrijorată că pot fi condamnate persoane potențial nevinovate, a declarat Nada Al-Nashif, Înaltul Comisar adjunct al ONU pentru drepturile omului, informează cotidianul Vedomosti.

„Oficiul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului (OHCHR) este îngrijorat de faptul că mulți dintre persoanele arestate (în Ucraina) și chiar condamnate au devenit victimele unui comportament care, în principiu, ar putea fi, din punct de vedere juridic, de constrângere din partea puterii ocupante, conform dreptului internațional umanitar” – a precizat ea la cea de-a 54-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

În martie 2022, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat o lege privind colaboraționismul, conform căreia se introduce răspundere penală pentru cooperarea cu Rusia. Acest lucru presupune răspundere penală de până la 15 ani pentru „cooperarea casnică, administrativă, economică, militară, politică, militaro-politică și de altă natură cu un stat agresor”.

Anul trecut, ministerul rus de Externe a cerut statelor membre ONU și organizațiilor umanitare să influențeze conducerea de la Kiev pentru a preveni măsuri punitive împotriva civililor din Ucraina.

„Oficialii ONU nu au descoperit nimic nou, astfel de represalii au loc de mult timp, a declarat Iuri Kot, decanul Facultății de Comunicații Media de la Institutul de Cultură de Stat din Moscova și autorul cărții „Ucraineni, suntem ruși”. Conceptul de colaboraționism poate include orice, chiar și simpla simpatie, bun simț și spirit pașnic. Oamenii din Ucraina care pur și simplu vorbesc la telefon cu Rusia își asumă deja un risc”.

Astfel, Iuri Kot a povestit despre directorul Liceului din Kiev, Alla Dușkina. Ea a fost aruncată într-un centru de arest preventiv doar pentru că a corespondat cu el.

„Nu mi-a comunicat nimic secret sau antiucrainean, dar a petrecut trei luni într-un centru de detenție preventivă din Lukyanovka, spune Kot. Alla a spus că în arestul preventiv se aflau peste o mie de oameni, acuzați pe motive politice. Aceștia sunt oameni care au fost prinși pentru o postare pe internet, pentru o glumă, pentru că au criticat autoritățile lui Zelenski”.

Astfel de represiuni vor continua și se vor agrava, crede expertul. În opinia sa, autoritățile ucrainene sunt în agonie, la Kiev văd că Occidentul le abandonează treptat, iar declarația Înaltului Comisar adjunct pentru Drepturile Omului este o verigă în același lanț.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Asta înseamnă democrația pentru Ucraina? Acolo e dictatura lui Zelenski! Nici Hitler n-a făcut așa ceva. Unde sunt organizațiile care zbiară într-una despre respectarea drepturilor omului? Ce urmează să facă? Vrea să aresteze sau să lichideze toți rusofilii din lume, vrea să împuște toate păsările care tranzitează Ucraina venind din Rusia, vrea să oprească vântul care bate dinspre Rusia? Cine se crede acest măscărici psihopat? Când și-a făcut ultimul consult medical?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078