Hot News
A fost anuțată câștigătoarea concursului Miss Rusia 2023
10/10
Îngrijorare la ONU din cauza arestărilor din Ucraina pentru colaborare cu Rusia
10/10

Pușkov a răspuns la afirmația generalului Milley despre un război cu Rusia

Senatorul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Senatorul Aleksei Pușkov a comentat, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, declarația generalului american Mark Milley despre un posibil conflict între Statele Unite și Rusia, informează RIA Novosti.

Retras recent la pensie din funcția de președinte al Comitetului șefilor de Stat Major al SUA, Milley a declarat că probabilitatea unei confruntări între Moscova și Washington în următorii 10-15 ani va crește dacă Rusia va învinge în conflictul din Ucraina.

În opinia lui Pușkov, vorbele generalului american merită să fie „luate în serios”. „Această declarație reflectă starea de spirit din interiorul cercurilor guvernante din SUA, stare care se va menține indiferent de schimbarea puterii la Casa Albă”, a menționat el.

În același timp, senatorul a subliniat probabilitatea tot mai mare ca Washingtonului „să nu-i mai ardă de un conflict militar cu Rusia”. În acest sens, el a amintit că tot mai multe personalități influente, începând cu candidații la președinția SUA din partea republicanilor – Donald Trump, Ron Desantis și Vivek Ramaswami – consideră China, și nu Rusia, drept principal adversar și rival, îndemnând să nu mai fie finanțată Ucraina, ci să înceapă pregătirile pentru o ciocnire cu Beijingul din cauza Taiwanului.

Pentru Pușkov, al doilea factor care reduce probabilitatea unui conflict direct între Statele Unite și Rusia îl constituie „înmulțirea provocărilor” ce pune sub semnul întrebării hegemonia Statelor Unite, inclusiv evoluția Sudului Global către o mai mare independență în treburile mondiale. „Un conflictul cu Rusia, cea mai mare putere nucleară, nu va consolida, ci va slăbi Statele Unite în fața acestor provocări”, este convins senatorul rus.

Al treilea factor este, în opinia lui Pușkov, necesitatea ca Statele Unite să intervină concomitent în mai multe crize pentru a-și susține „statul de lider global”. „Astăzi sunt deja trei crize – cea din Orientul Mijlociu, din Ucraina și o potențială criză în Orientul Îndepărtat. Conflictul militar din Israel reclamă deja din partea SUA o implicare calitativ mai mare în situația din Orientul Mijlociu. Toate acestea înseamnă o suprasolicitare a forțelor chiar și pentru o astfel de superputere cum sunt Statele Unite”, a conchis el.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă Rusia va învinge? Generalul Mark Milley pe ce planetă trăiește că-i ajung târziu știrile sau cine îl dezinformează? Cred că se amăgește și el, așa cum se amăgește și Biden. Ambii trăiesc într-o lume ireală. Rusia a învins, Ucraina e în comă, iar SUA se agață de orice pai pentru a-și păstra hegemonia. Cred că știe foarte bine despre planul NATO pe șase luni pentru Ucraina, numit ,,înfrângere sau moarte”. Prin acest plan, Ucraina ar avea termen ca până în luna decembrie a.c. să recâștige teritoriile pierdute, în caz contrar regimul de la Kiev se va retrage la Lvov, iar NATO se va retrage la vest de granițele Poloniei (probabil pe urmele armatei lui Napoleon și a Wehrmacht-ului). După cum se poate constata, Ucraina nu a recucerit nimic și nimeni nu mai crede în succesul contraofensivei. În SUA și Occident a scăzut voința de a sprijini Ucraina cu mai multe arme. Zelenski și-a început turneul de cerșit prin țările fără importanță. Ucraina nu se confruntă doar cu scăderea ajutorului de armament, ci și cu lipsa luptătorilor. Robinetul spre Ucraina se închide, fiindcă planul Statelor Unite privind distrugerea Rusiei a eșuat. Acum SUA sunt implicate într-un nou conflict, cel din Fâșia Gaza. Cam greu ar fi pe două fronturi… Cât despre probabilitatea unui război între Rusia și SUA, cred că știe răspunsul și urmările. Rusia n-a dorit și nu dorește conflicte cu nimeni. SUA se ,,hrănește” doar din conflicte. Dacă ține neapărat să provoace Rusia, ar fi bine să se gândească de două ori înainte. Că un război cu Rusia abia va începe și se va termina urgent… cu SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875094