Hot News
Politolog din Tiraspol: Moldova se pregăteşte pentru un conflict armat cu Rusia
14/10
Proiectul de buget al Rusiei prevede acordarea de credite străine în valoare de 1,4 trilioane de ruble
14/10

Putin avertizează: O operațiune terestră a Israelului în Fâșia Gaza va avea consecințe grave

Foto: AP/ Gazeta.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat că o operațiune terestră desfășurată de Israel în Fâșia Gaza este sortită la grave concecințe, relatează Gazeta.ru și agenția Interfax.

Liderul rus a subliniat că utilizarea tehnicii grele de luptă în zone rezidențiale este o chestiune dificilă, sortită la grave consecințe pentru toate părțile aflate în conflict.

Președintele Rusiei a adăugat că pierderile în rândul civililor vor fi uriașe, deoarece în Gaza trăiesc aproape două milioane de persoane.

Pe 13 octombrie, Putin a ajuns la Bișkek, pentru a participa la reuniunea Consiliului șefilor de stat din CSI, eveniment găzduit de reședința oficială „Al-Arcia”.

Pe 7 octombrie, forțele mișcării Hamas au lansat câteva mii de rachete asupra teritoriului Israelului și au anunțat începutul operațiunii „Inundația Al-Aqsa”. Mii de luptători au intrat pe teritoriul israelian, capturând zeci de unități de tehnică militară și luând peste o sută de ostatici. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că țara se află în stare de război.

Operațiunea de răspuns a Armatei de Apărare a Israelului a primit numele „Săbii de Fier”, unul dintre obiective fiind distrugerea Hamas. Forțele aeriene israeliene au atacat sute de obiective ale militanților din Fasia Gaza.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Deja sunt consecințe grave. Când ordoni evacuarea în 24 de ore a nordului Fâșiei Gaza, inclusiv a orașului Gaza, când trimiți atâția civili nevinovați în sud, sub cerul liber, fără nici o sursă de apă, mâncare și medicamente, acesta se numește genocid. Cu ce se deosebește de holocaustul pe care israelienii îl tot trâmbițează? Israelul spune că vrea să anihileze gruparea Hamas, dar cred că vrea să distrugă toți palestinienii. Doar o grupare teroristă a atacat Israelul, nu întreaga Fâșie Gaza. Nu este un atac al unui stat asupra altui stat. Netanyahu vrea răzbunare, vrea să distrugă toți palestinienii. Este foarte interesant cum SUA și aliații sunt îngrijorați doar de israelieni, dar de poporul palestinian nu spun nimic. Ei nu suferă, printre ei nu sunt și victime? A început un adevărat pelerinaj în Israel din partea SUA și UE. Antony Blinken, Lloyd Austin și ,,turistele de război” Roberta Metsola și Ursula von der Leyen și-au făcut apariția în Israel încă din primele zile. Înainte de a pleca spre Israel, ipocrita Ursula i-a transmis lui Netanyahu că este alături de țara lui, care are dreptul să se apere. Mai face apel la o ,,observare atentă a celor care au de câștigat din perpetuarea conflictului din Orientul Mijlociu, cum ar fi Iranul și Rusia.” Cu singurul neuron care i-a mai rămas ea nu poate gândi normal. De câștigat are Israelul și SUA, bineînțeles. Coproprietarul companiei turce Baykar (care produce drone), Selcuk Bayraktar, a acuzat-o pe Ursula de fățărnicie și ipocrizie. El a făcut o comparație între declarațiile Ursulei privind atacurile rusești împotriva Ucrainei, pe care ea le-a numit crime de război, lăsând civilii fără apă și electricitate. În același timp Ursula a arătat că Israelul are dreptul să întrerupă apa și energia în Fâșia Gaza, pe care ea nu le mai numește crime de război. Ursula, numele tău este ,,Ipocrizie”! În timp ce SUA trimite portavioane și avioane, posibil și militari, Turcia trimite palestinienilor alimente și medicamente. Unde sunt organizațiile umanitare, Crucea Roșie? Palestinienii sunt într-o situație critică. Nici măcar nu pot pleca de acolo, fiindcă Egiptul și-a închis granițele. Obiectivul Israelului de a distruge Hamas este o mare minciună. Aici este vorba de a distruge poporul palestinian, sub privirile și cu acordul SUA și UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078