Hot News
Câți copii nu înțeleg limba ucraineană în grădinițele din Kiev
15/10
În Italia, generalii ucraineni, criticați pentru neștiință
15/10

MAE chinez: Acțiunile Israelului au depășit limitele autoapărării

Fumul de pe urma loviturii aeriene israiliene asupra Sectorului Gaza/ Foto: AP

Acțiunile Israelului au mers dincolo de autoapărare, trebuie să înceteze pedepsirea colectivă a locuitorilor din Fâșia Gaza, a declarat ministrul chinez de Externe, Wang Yi, într-o discuție telefonică purtată cu omologul său saudit, Faisal bin Farhan, relatează Gazeta.ru.

„China se pronunță împotrivă și condamnă toate acțiunile care fac rău civililor, deoarece ele contravin conștiinței umane și încalcă normele fundamentale ale dreptului internațional”, a spus Wang Yi, citat de MAE chinez.

El a subliniat că „acțiunile Israelului au depășit limitele autoapărării, Israelul trebuie să asculte la modul serios apelurile comunității internaționale și ale secretarului general al ONU și să pună capăt pedepsirii colective a locuitorilor din Fâșia Gaza”.

Potrivit diplomatului chinezi, toate părțile trebuie să se abțină de la acțiuni ce pot duce la escaladare și, de asemenea, trebuie să revină cât mai curând posibil la masa negocierilor.

Ministerul rus de Externe a cerut părților să înceteze ostilitățile. Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, soluționarea crizei din Orientul Mijlociu este posibilă exclusiv pe baza formulei „două state”, aprobată de Consiliul de Securitate al ONU, care prevede crearea unui stat palestinian independent în interiorul granițelor din 1967 și cu capitala în Ierusalimul de Est.

Jurnalistul Hersh: Israelul intenționează să distrugă Gaza cu bombe de aviație JDAM

Jurnalistul de investigație american Seymour Hersh, susține, într-un articol de fond publicat pe platforma Substack, că Israelul intenționează să atace orașul Gaza cu bombe de aviație JDAM și să-l distrugă complet.

Potrivit lui Hersh, dacă atacul va fi aprobat, el va fi lansaat pe 15 sau 16 octombrie.

„Atacul JDAM va avea loc duminică sau luni, având în vedere eficiența evacuării forțate din orașul Gaza și din sud, atac urmat imediat de o invazie terestră”, a subliniat jurnalistul.

În imagine de jos: Palestinienii din Sectorul Gaza, în urma atacurilor israiliene/ Foto Getty Images

1 Comment

  1. Carmen spune:

    N-a fost vorba și nici nu va fi de autoapărare, ci de răzbunare și cucerire. Operațiunile militare au fost planificate cu mult timp înainte. Atacurile Hamas nu au fost o surpriză pentru Netanyahu, așa cum nu au fost nici pentru Biden. Cu atâția informatori și dispozitive electronice de ascultare de-a lungul zidului de frontieră, care ar fi captat și mișcările unei pisici nu doar al grupurilor de oameni și vehicule, degeaba încearcă Israelul să ne convingă despre ,,surpriza” pe care au avut-o din partea Hamas. Baliverne! Philip Giraldi (fost ofițer de informații pentru CIA, în prezent director executiv al Consiliului de Interes Național al SUA), a declarat în 8 octombrie a.c. că: ,,Netanyahu a știut despre evoluțiile din Gaza și a ales să lase să se întâmple astfel încât să poată șterge Gaza de pe hartă… ca răzbunare.” Declarația de război a lui Netanyahu din 7 octombrie împotriva Gazei este o continuare a invaziei în Gaza din 2008-2009, în cadrul Operațiunii ,,Cast Led” (,,Plumb turnat”). Obiectvul de bază este ocuparea militară a Gazei de către forțele israeliene și expulzarea palestinienilor din țara lor. Scopul operațiunii ,,Cast Led” a fost confiscara rezervelor maritime de gaze naturale ale Palestinei. În urma invaziei israeliene din decembrie 2008, zăcămintele de gaze palestiniene au fost confiscate de Israel, prin derogare de la dreptul internațional. La un an de la invazie, Tel Aviv a anunțat descoperirea zăcământului Leviathan din estul Mediteranei, în ,,largul coastei Israelului”. În acea vreme, zăcământul de gaz era cel mai proeminent zăcământ găsit vreodată în zona subexploatată a Bazinului Levantin. Împreună cu cu zăcământul Tamar, aflat în aceeași locație și descoperit în 2009, perspectivele sunt excepționale pentru Israel (Companiile Delek Drilling și Avner Oil Exploration) și SUA (Compania Noble Energy Huston, Texas). Ținta a fost ca aceste zăcăminte de gaze, inclusiv cele ale Palestinei, să fie deținute de Israel. Nici Marea Britanie nu e străină de aceste zăcăminte, astfel că ,,British Gas” a avut de-a face cu guvernul de la Tel Aviv. Ocupația militară a Gazei are intenția de a transfera suveranitatea zăcămintelor de gaze către Israel, încălcând dreptul internațional, dar și expulzarea tuturor palestinienilor din Fâșia Gaza pentru ca israelienii să o colonizeze și să aibă libertate de mișcare într-o zonă bogată în zăcăminte de gaze. Cu siguranță că Gaza va fi distrusă cu bombe de aviație JDAM, așa cum susține jurnalistul Seymour Hersh. Asupra civililor s-a folosit muniție cu fosfor alb. Israelul nu va renunța, pentru că are sprijinul SUA. Interesele acestor două țări sunt mari. Mereu am spus că SUA este prezentă oriunde are ceva de câștigat. SUA este răul absolut, aducătoare de moarte și nenorociri. Până nu va fi îngenuncheată, problemele de pe această planetă nu se vor încheia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875001