Hot News
Putin, la Beijing, despre relațiile cu China, situația din Ucraina și din Orientul Mijlocie și despre… clătite
18/10
Polonezi, americani, britanici: Ministerul Apărării a indicat numărul mercenarilor care luptă de partea armatei Ucrainei
19/10

MAE rus a catalogat act de dezumanizare atacul asupra unui spital din Gaza

Foto: screenshot video/ forpost-sevastopol.ru

Loviturile lansate asupra spitalului din Gaza sunt o crimă și un act de dezumanizare, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de Rambler.ru.

„Desigur, noi calificăm așa ceva drept act criminal, o crimă, un act de dezumanizare”, a spus diplomatul la postul de radio Sputnik.

Zaharova a subliniat că este necesar ca Israelul să prezinte dovezi cu privire la neimplicarea sa în atacurile asupra spitalului din Gaza.

„Este nevoie de ceva mai mult decât comentarii în presă și pe rețelele sociale, trebuie prezentate fapte”, a adăugat ea.

De asemenea, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei a mai cerut Statelor Unite să prezinte imagini satelitare care ar putea ajuta la clarificarea situației și la identificarea celui care se face vinovat de tragedie.

Cum au reacționat liderii țărilor la atacul asupra spitalului din Gaza

Atacul asupra spitalului din Fîșia Gaza este o crimă de război odioasă, iar responsabilitatea pentru această acțiune revine Statelor Unite, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

El a subliniat că responsabilitatea finală pentru acest incident revine celor care „câștigă cu cinism bani din războaiele din diferite țări”, care „alocă sume colosale de bani pentru arme” și „împrăștie minciuni” despre democrație. În finalul postării, Medvedev a explicat că este vorba despre Statele Unite.

Emiratele Arabe Unite și Rusia au cerut convocarea unei reuniui a Consiliului de Securitate al ONU pe 18 octombrie. Misiunea Permanentă a Federației Ruse la ONU a confirmat deja că întâlnirea va avea loc la această dată.

Liderul Hamas a învinuit, de asemenea, SUA pentru incident, apreciind că Washingtonul este responsabil pentru acțiunile Israelului. La rândul său, Pentagonul a cerut Tel Aviv-ului să respecte regulile războiului.

Egiptul a condamnat atacul asupra spitalului și l-a calificat drept o încălcare a dreptului umanitar. Șeful Consiliului European, Charles Michel, a reacționat în mod similar.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că presupusul atac israelian asupra spitalului este o crimă îngrozitoare și absolut inacceptabilă.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit despre necesitatea de a opri ”brutalitatea nemaivăzută” din Fîșia Gaza. El a definit barbar atacul asupra spitalului, act care trebuie judecat.

Arabia Saudită a acuzat Israelul pentru incident și a catalogat atacul drept o „crimă respingătoare”. Siria a dat vina pe Occident.

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că cei implicați în acest atac trebuie trași la răspundere.

Spitalul Al-Ahli Al-Maadani din Fîșia Gaza a fost atacat în noaptea de marți spre miercuri și s-a soldat cu sute de morți. Hamas a acuzat Israelul pentru acest atac, în timp ce Tel Aviv-ul a învinuit Jihadul Islamic.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să fim serioși, Israelul nu va prezenta niciodată dovezi privind neimplicarea sa asupra spitalului din Gaza și nici SUA nu va pune la dispoziție imagini din satelit care ar ajuta la clarificarea situației. Și asta pentru că lumea ar vedea adevărul pe care îl știe deja. Au răspuns vreodată SUA în fața legilor internaționale pentru toate crimele de război și nenorocirile pe care le-au produs atâția ani de zile în zonele în care au intervenit? Nu! Tot așa nici Israelul nu va răspunde pentru aceste crime, fiind un stat creat, sprijinit și ocrotit de SUA. Medicii de la acel spital spun că 40% din cazurile de pacienți răniți sunt copii și toți și-au pierdut unul sau ambii părinți. Sunt sute de morți, iar acum presa mincinoasă scrie că un responsabil al unui servici secret european (care servici secret?) a declarat că nu sunt sute ci doar zeci de morți (între 10 și 50). În curând vor spune că nu s-a întâmplat nimic. Josep Borrell declară că cei implicați în acest atac trebuie trași la răspundere. Și dacă se dovedește că Israelul a atacat spitalul, va fi tras la răspundere? Mă îndoiesc. Nu vor fi sancționați nici ei, așa cum nu au foat sancționați nici cei care au distrus gazoductele Nord Stream sau hidrocentrala Kahovka. Legile nu sunt aceleași pentru toți. Fostul prim-ministru al Israelului, Naftali Bennett (îmbrăcat în tricou model Zelenski, dar pe negru), a izbucnit la adresa prezentatorului Kamali Melbourne de la postul Sky News care l-a întrebat despre suferințele la care sunt supuși civilii din Gaza, ca răspuns al Israelului la atacul Hamas. Întrebat despre lipsa curentului electric care provoacă moartea bebelușilor din incubatoare, a răspuns: ,,Dacă vreți să veniți și să le aduceți electricitate, eu nu am de gând să le dau electricitate dușmanilor mei”. Niște bebeluși au ajuns să fie dușmanii unui isteric. Am atașat interviul. Chiar și jurnaliștii sunt vânați și uciși de israelieni. Așa s-a întâmplat cu jurnaliștii care transmiteau din Alma al-Shaab, în sudul Libanului. Un jurnalist de la Reuters a fost ucis, iar alți cinci jurnaliști de la Al Jazeera, Reuters și AFP au fost răniți. Jonathan Daghar, șeful biroului pentru Orientul Mijlociu de la ,,Reporteri fără frontiere” a declarat că jurnaliștii loviți în Liban erau identificabili și nu erau înconjurați de combatanți, ceea ce demonstrează că a fost un act deliberat, deci e o crimă de război. Probabil așa au pățit și cei șapte jurnaliști uciși în Gaza, în 7 octombrie. Așa a pățit și jurnalista Shireen Abu Akleh (de la Al Jazeera), care a fost ucisă de israelieni în 2022, deși purta vestă de presă. Crima nu a fost pedepsită nici azi. Nici crimele asupra jurnaliștilor, nici crimele împotriva populației civile palestiniene nu vor fi pedepsite vreodată. Au fost uciși cam 1000 de israelieni de către Hamas, iar Israelul a ucis peste 3000 de palestinieni civili (în majoritate femei și copii). Asta se cheamă răzbunare, un act de dezumanizare, așa cum bine l-a definit doamna Maria Zaharova.

    https://youtu.be/wimiifh8OAk?feature=shared

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875066