Hot News
De ce lui Zelenski i-a fost refuzată vizita în Israel
20/10
Experți militari: Armata rusă a găsit modalitatea de a lupta împotriva rachetelor ATACMS, livrate Ucrainei
20/10

Rusia începe patrularea permanentă a zonei neutre a Mării Negre cu avioane MiG-31 echipate cu rachete hipersonice ”Kinjal”

Sistemul hipersonic ”Kinjal” de deasupra Mării Negre schimbă regulile jocului din regiune/ Foto: Serviciul de presă al Ministerului rus de Apărare/ TASS

După cum a declarat Vladimir Putin, acest lucru nu este o amenințare, dar Rusia va realiza controlul vizual, scrie Vzgliad.

În timpul operațiunii militare speciale, ”Kinjal” (”Pumnal”) și-a dovedit eficacitatea și invulnerabilitatea în fața sistemelor de apărare aeriană occidentale, astfel că, acum, Ucraina va trebui să stea într-o permanentă stare de alertă.

Racheta „Kinjal” a fost folosită pentru prima dată în martie anul trecut, când, în regiunea Ivano-Francivsk, a fost distrus un depozit subteran de rachete și muniție de aviație al Forțelor Armate ale Ucrainei. Raza de acțiune rachetei ”Kinjal” este de până la 2.000 de km, în cazul în care tranportatorul este un avion MiG-31K (în cazul în care ”Kinjal” este lansată de la bordul unui bombardier Tu-22M3 modernizat, raza de acțiune ajunge până la 3000 de km).

Racheta poate dezvolta o viteză de până la 10-12 Mach (viteza sunetului este de un Mach, de la unu la cinci Mach este supersonică, iar de la cinci și mai mult este hipersonică). Prin urmare, această armă are o energie cinetică enormă când lovește o țintă și este menită să distrugă, în primul rând, obiective staționare, special protejate, aflate în spatele liniilor inamice. În luna mai a acestui an, ”Kinjal” a distrus sistemul de apărare antiaeriană american Patriot desfășurat în zonele rezidențiale din Kiev. După cum a scris presa americană, Patriot a tras fără succes 32 de rachete pentru a intercepta racheta ”Kinjal”.

”Kinjal” este, „practic, imposibil de interceptat de sistemele de apărare aeriană, inclusiv de rachetele americane Patriot”, precizează căpitanul de rangul I, în rezervă, Vasili Dandîkin.

Dar, înainte de toate, rachetele ”Kinjal” pot fi folosite pentru a lovi aerodromurile ucrainene unde staționează avioanele cu rachete de croazieră, precum și sistemele de rachete cu lansare multiplă, HIMARS, care sunt folosite, de asemenea, pentru lansarea rachetelor ATACMS.

„După lansare, racheta nu numai că își schimbă cursul de zbor, dar activează și ținte false, adică înșală inamicul în fel și chip. Plus viteza hipersonică, de aceea drept țintă pot fi alese depozite cu rachete ATACMS sau o concentrare de trupe ucrainene”, subliniază Andrei Krasnoperov, pilot clasa întâi. Potrivit spuselor sale, ”Kinjal” este atuul Rusiei pentru apărarea granițelor țării.

„Este o măsură de răspuns, de apărare față de acțiunile NATO, ale cărei avioane de recunoaștere, inclusiv drone, survolează non-stop regiunea Mării Negre. Ele supraveghează teritoriul Crimeii și baza din Sevastopol a Flotei la Marea Neagră. Toate informațiile astfel obținute sunt trimise Forțelor Armate ale Ucrainei, care le folosesc în scopuri proprii”, precizează Serghei Lipovoi, general-maior de aviație, Erou al Rusiei.

Informațiile dobândite de misiunile de recunoaștere și primite de la Occident sunt ultilizate pentru organizarea de provocări și raiduri în Crimeea. „De aceea s-a luat decizia de a începe patrularea cu arme serioase la bordul avioanelor. Să știe adversarii noștri că răbdarea noastră ajuns la limită și că, în caz de necesitate, putem folosi această armă. Ucraina va înțelege că este ținută sub supraveghere și că în orice moment ar putea avea loc un atac asupra țintelor militare identificate sau ca răspuns la o provocare”, consideră Lipovoi.

Eroul Rusiei este de acord că rachetele „Kinjal” deasupra Mării Negre reprezintă o amenințare pentru întregul teritoriu al Ucrainei. „Va fi, de asemenea, o amenințare pentru Kiev și pentru regiunile de vest, deoarece raza de acțiune permite să fie atins orice punct de pe teritoriul Ucrainei”, a conchis generalul-maior de aviație.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Patrulați non-stop, dați-le ,,Kinjal” să se sature de ele și să le intre frica în oase. Nemernicii trebuie pedepsiți și ținuți la distanță. Măreața Rusie trebuie apărată cu orice preț! S-a terminat cu răbdarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875187