Hot News
Experți militari: Armata rusă a găsit modalitatea de a lupta împotriva rachetelor ATACMS, livrate Ucrainei
20/10
Expert, despre consecințele testelor efectuate de SUA pe poligonul nuclear din Nevada
21/10

Zaharova i-a răspuns lui Biden în legătură cu ajutorul pentru Ucraina ca „investiție inteligentă”

Maria Zaharova/ Foto: Vedomosti

Oferind ajutor Ucrainei și ascunzându-se în spatele „luptei pentru libertate și democrație”, Statele Unite s-au condus, de fapt, doar de calcule, așa cum a declarat, de altfel, însuși președintele american Joe Biden în discursul său adresat națiunii, a scris reprezentanta oficială a ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, relatează Vedomosti.

„Biden a definit ajutorul pentru Ucraina o „investiție inteligentă”, care va aduce dividende generațiilor viitoare. Până acum, ei obișnuiau să îl numească „lupta pentru libertate și democrație”. Acum se dovedește că este doar un calcul. Așa a fost mereu, dar au păcălit, pur și simplu, lumea, ascunzându-se în spatele unor valori inexistente pentru Washington”, a scris ea.

Zaharova a explicat că Washingtonul a privit întotdeauna războaiele ca o „investiție rațională”, pentru că se desfășurau pe teritoriul altor țări, iar Washingtonului nu i-a păsat de cheltuielile altora. ”Cum se spune, nu e nimic personal, sunt doar afaceri”, a adăugat ea.

Pe 19 octombrie, Biden a ieșit cu un mesaj televizat adresat națiunii, vorbind, printre altele, despre situația din Ucraina și conflictul palestiniano-israelian. „A acorda sprijin partenerilor noștri de importanță critică, inclusiv Israelul și Ucraina, reprezintă o investiție inteligentă care va aduce dividende pentru generații la rând”, a spus el, menționând că, pe 20 octombrie, intenționează să depună o solicitare în Congresul SUA „pentru finanțarea nevoilor securității naționale americane”.

Anterior, Casa Albă a vorbit deja despre necesitatea de a sprijini atât Israelul, cât și Ucraina. La o conferință de presă, coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a anunțat că Administrația va încerca să obțină un ajutor suplimentar pentru Kiev și, dacă este necesar, va cere finanțare suplimentară pentru Israel. Citând surse, postul de televiziune NBC a apreciat că Biden intenționează să solicite Congresului suma de 100 miliarde dolari, din care 60 de miliarde vor merge ca finanțare suplimentară pentru Ucraina, restul fiind destinat Israelului, Taiwanului și apărării granițelor între SUA și Mexicul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pentru SUA întotdeauna a fost vorba despre bani, despre afaceri. Religia lor este dolarul, de la mic la mare. Este o societate educată în spiritul câștigurilor, a bunurilor materiale. Cele mai mari câștiguri ale SUA sunt din afacerile cu armament. Într-un comentariu mai vechi spuneam că americanii trebuie să-și golească depozitele de armament pentru a face loc altora mai noi, mai performante. Biden a spus ceea ce multă lume știa. Acum și cei care n-au crezut, au aflat adevărul direct de la sursă. Discursul lui Biden adresat națiunii a produs reacții diverse. Generalul republican James Vance a declarat că: ,,Ceea ce a făcut președintele a fost absolut rușinos, folosind situația din Israel pentru a-și vinde politica dezastruoasă față de Ucraina americanilor sceptici.” SUA întotdeauna provoacă războaie și conflicte pentru că din asta trăiesc și se îmbogățesc. Vând arme, testează arme în conflicte reale (nu doar în poligoane), fac din alte țări un câmp de luptă. Acțiunile lor sunt justificate în numele democrației și a apărării libertății. Tâmpenii și minciuni. Acțiunile lor se reduc doar la un singur cuvânt: bani. Bogăția lor e clădită pe munți de cadavre, pe soldați și civili nevinovați care au murit în conflictele provocate și întreținute de SUA. Banii pe care i-a solicitat Biden Congresului pentru Israel și Ucraina sunt doar o acoperire pentru înarmarea americană, pentru lichidarea de stocuri vechi și înlocuirea cu altele noi. Suma de 105 miliarde de dolari, solicitată de Biden, ar urma să fie împărțită astfel: 60 miliarde pentru Ucraina, 14 miliarde pentru Israel, 10 miliarde pentru eforturi umanitare, 7 miliarde pentru regiunea Indo-Pacific (inclusiv Taiwan), 14 miliarde pentru securitatea frontierei cu Mexicul. Ce se va întâmpla dacă Biden nu va primi acești bani de la Congres? Republicanii nu vor să mai audă de Ucraina, iar democrații nu vor să audă de Israel. Ceea ce rămâne foarte important pentru SUA este continuarea conflictului din Ucraina. Afacerile de acolo sunt mult mai mari și diverse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078