Hot News
Putin, despre consecințele tragice ale justificării naziștilor
25/10
Aleksei Pușkov: Este ultimul lucru de care are nevoie, acum, Joe Biden
25/10

S-a aflat cauza avarierii conductei de gaze dintre Estonia și Finlanda

Foto: Telegram/ Vzgliad

Poliția finlandeză a ridicat la suprafața apei un obiect străin găsit pe fundul Mării Baltice, în dreptul locului unde gazoductul Balticconnector a fost avariat, informează agenția TASS.

Potrivit poliției, obiectul găsit s-a dovedit a fi o ancoră. Tot poliția a precizat că în cadrul investigației privind cauzele deteriorării conductei de gaz, atenția se concentrează pe o navă chineză.

Jurnaliştii finlandezi au publicat fotografia navei chinezeşti Newnew Polar Bear (în imagine), unde se vede că una dintre ancore lipsește, iar câteva dintre containerele transportate sunt înclinate.

Poliția finlandeză a subliniat, totodată, că versiunea implicării Rusiei în cele întâmplate nu este privită ca scenariu de bază, nava rusă Sevmorput fiind exclusă din ancheta situației de la Balticconnector.

În Finlanda s-a presupus că avarierea conductei a fost întâmplătoare. Șeful Centrului finlandez de combatere a amenințărilor hibride, Jukka Savolainen, consideră că gazoductul a fost avariat de ancora unei nave.

Anterior, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a promis un „răspuns puternic” din partea Alianței în cazul în care se va dovedi că gazoductul dintre Estonia și Finlanda a fost avariat ca urmare a unei acțiuni de sabotaj. Helsinki și Tallinn cred că distrugerile de la Balticconnector s-au produs ca urmare a unei acțiuni străine.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În prima fază au sărit pe Rusia, acuzând-o de sabotaj. Ce ,,răspuns puternic” din partea Alianței a dat Stoltenberg în cazul gazoductelor Nord Stream? Sau acela n-a fost sabotaj? Stăpânii lui implicați în acest act terorist i-au interzis să vorbească? Mai bine să tacă pe vecie, nesimțitul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875148