Hot News
Vivek Ramaswamy: SUA trebuie să fie de acord ca o parte din regiunile Ucrainei să treacă în componența Rusiei
26/10
Noul prim-ministru al Slovaciei este împotriva ajutorului militar acordat Ucrainei
26/10

Expert militar, despre planurile de patrulare a Mării Negre cu avioane de luptă echipate cu rachete ”Kinjal”

Foto: TASS

Politologul militar Andrei Koșkin a explicat pentru agenția Rambler, planurile Federației Ruse de a demara operațiuni de patrulare permanentă a spațiului aerian de deasupra Mării Negre, folosind în acest scop avioane MiG-31, echpate cu rachete hipersonice ”Kinjal” (în imagine). Expertul a subliniat că aceste acțiuni sunt răspuns la creșterea potențialului militar american în estul Mediteranei.

Citând o sursă apropiată Ministerului Apărării al Rusiei, agenția TASS a anunțat, recent, că avioanele de luptă MiG-31 având la bord rachete ”Kinjal”, sunt gata să patruleze spațiul aerian de deasupra Mării Negre. Interlocutorul agenției a precizat că, în misiunea lor, avioanele MiG-31 vor fi însoțite de avioane de vânătoare Su-27.

”Observăm cum Statele Unite și-au sporit potențialul în estul Mediteranei. Au trimis acolo două dintre cele mai puternice grupuri navale, fiecare având în frunte câte un portavion. Acest lucru a creat, firește, un serios și periculos dezechilibru de forțe în regiunea, unde s-au acutizat relațiile dintre Palestina și Israel. Să spunem lucrurilor pe nume că în lume au apărut serioase fisuri civilizaționale. Lumea arabă și musulmană susține Palestina, iar așa-numitul „miliard de aur” sau Occidentul colectiv sprijină Israelul. Într-o astfel de situație, este nevoie de egalizarea echilibrului de forțe. Iar traseul de patrulare a MiG-31-urilor noastre cu rachete ”Kinjal” la bord, a căror rază de acțiune depășește 1.000 de kilometri, acoperă teritoriul unde sunt prezente aceste nave. Având în vedere că Statele Unite nu dispun încă de sisteme de apărare aeriană capabile să oprească rachetele ”Kinjal”, putem transforma în orice moment toată această flotă în cutii de conserve ciuruite. Acest lucru temperează în mare măsură avântul războinic al Statelor Unite”, a declarat expertul militar Andrei Koșkin, șeful Catedrei de politologie și sociologie la a Universității Economie a Rusiei, G. V. Plehanov.

După cum a precizat agenția TASS, citând sursa menționată mai sus, rachetele ”Kinjal” își pot modifica traiectoria de țintă chiar în timpul zborului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Superbe avioane. Piloții să aibă zbor lin, atenție maximă și pierderi zero. În rest, știu ei ce au de făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109