Hot News
Financial Times: Cei care au fugit din Rusia după ce a început operațiunea militară specială se întorc în țară
25/10
Expert militar, despre planurile de patrulare a Mării Negre cu avioane de luptă echipate cu rachete ”Kinjal”
26/10

Vivek Ramaswamy: SUA trebuie să fie de acord ca o parte din regiunile Ucrainei să treacă în componența Rusiei

Vivek Ramaswamy/ Foto: pda.iarex.ru

Washingtonul trebuie să acționeze pentru o soluționare rapidă a conflictului din Ucraina, care ar putea presupune trecerea în componența Rusiei a regiunilor vorbitoare de limbă rusă, precum și o renunțare fermă din partea NATO de a primi Kievul în rândurile sale, a apreciat omul de afaceri Vivek Ramaswamy, pretendent la candidatura pentru alegerile prezidențiale din SUA din partea Partidului Republican, relatează agenția TASS.

Vorbind la Institutul Hudson din Washington, Ramaswamy a precizat că, prin ”continuarea participării lor, pe linie militară, la situația din Ucraina”, Statele Unite împing Moscova și Beijingul către o consolidare a relațiilor lor. După cum a subliniat el, partea americană nu ar trebui să tragă automat concluzia că „Ucraina este ceva bun”. „Dimpotrivă, este țara unde au fost interzise 11 partide de opoziție, unde toate mass-media de televiziune au fost unite într-o singură structură a televiziunii de stat”, a adăugat omul de afaceri american. În opinia republicanului, conducerea ucraineană „a amenințat pe ascuns Statele Unite să nu organizeze alegeri în acest an”, dacă Washingtonul nu va fi de acord să ”plătească mai mulți bani”. Ramaswamy a menționat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski „i-a lăudat pe naziști”.

„După părerea mea, pasul corect în acest caz este asigurarea unei căi raționale spre pace, o înțelegere care să permită încetarea rapidă a războiului, o înțelegere care să prevadă angajamente ferme din partea NATO că nu va primi Ucraina”, a subliniat omul de afaceri. El a menționat, de asemenea, că astfel de acorduri ar presupune „înghețarea liniilor actuale de control aproximativ acolo unde se află acum, transferul acestor regiuni vorbitoare de limbă rusă în Rusia”.

În opinia lui, acest lucru nu ar trebui să fie ”gratuit”. După cum estimează Ramaswamy, condiția ar trebui să fie „ieșirea Rusiei din alianța militară cu China”. El a mai admis faptul că acest lucru ar putea fi o oportunitate pentru „încheierea prezenței militare ruse în emisfera vestică”.

„Sunt deosebit de îngrijorat de faptul că ne îndreptăm spre un conflict cu o putere nucleară – Rusia”, a spus Ramaswamy. „Sunt îngrijorat de faptul că alianța dintre China și Rusia reprezintă cea mai mare amenințare pentru existența pe mai departe a Statelor Unite”, a adăugat el. „Rusia ne întrece la capitolul potențial nuclear, ca potențial pe palierul rachetelor hipersonice. China ne depășește ca potențial pe mare și, un aspect și mai important, standardul nostru modern de viață depinde de economia ei. Astăzi aceste două state sunt într-o alianță”, consideră participantul la cursa electorală din SUA.

„Dacă începeți să-i numiți pe toți dușmani, iar Rusia este în fruntea listei, înseamnă că voi îi obligați să acționeze ca niște dușmani. Și exact asta și facem în loc să ne îndreptăm în direcția unei ordini mondiale trilaterale, cu SUA, Rusia și China, și nu bilaterale, ceea ce este acum în avantajul Chinei cu Rusia în tabăra ei”, a subliniat Ramaswamy.

Politicianul este convins că Statele Unite sunt „împotmolite în conflictul din Ucraina”. El a atras atenția asupra faptului că Statele Unite au trimis deja Kievului o cantitate imensă de muniție de artilerie. Ramaswamy a spus că SUA „ar putea să regrete acum în această privință”, având în vedere nevoile de muniție ale Israelului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Un discurs electoral. Toți vin cu soluții, toți vorbesc despre pace, toți dau sfaturi. Pe acest om de afaceri îl îngrijorează faptul că Rusia și China au relații apropiate și recomandă ,,ieșirea Rusiei din alianța militară cu China”. Ce vorbești? Tocmai din cauza acestei alianțe se teme SUA că-și va pierde hegemonia. Dacă guvernul SUA ar dori încetarea conflictului din Ucraina, nu ar mai alimenta acest stat nazist cu armament și dolari. Cred că de aici ar fi trebuit să înceapă discursul lui, cu un protest adresat administrației Biden, nu cu sfaturi ridicole adresate Rusiei. Spune că Rusia și China, împreună, sunt o amenințare pentru SUA. Dacă SUA tratează mereu toate statele lumii ca subalterne și nu ca potențiale aliate, dacă statele insubordonate Americii sunt privite cu ostilitate, este normal să vadă de cealaltă parte doar dușmani. Însă Rusia nu dorește decât o lume multipolară, ceea ce pentru SUA este inacceptabil, acesta ar fi sfârșitul hegemoniei sale. O ordine mondială trilaterală cu SUA, Rusia și China? Cred că glumește sau e paralel cu ceea ce se întâmplă în lume. SUA nu va dori niciodată să-și împartă puterea și controlul cu altcineva. De aceea este această teamă, dar și invidie a Statelor Unite fașă de alianța Rusiei cu China. Vivek dragă, NATO și nimeni altcineva nu trebuie să-și dea acordul pentru transferul regiunilor din Ucraina, vorbitoare de limba rusă, în Rusia. Ele sunt ale Rusiei și așa vor rămâne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875006