Hot News
Europa se teme că rămâne fără gaz din două motive
25/10
Vivek Ramaswamy: SUA trebuie să fie de acord ca o parte din regiunile Ucrainei să treacă în componența Rusiei
26/10

Financial Times: Cei care au fugit din Rusia după ce a început operațiunea militară specială se întorc în țară

Moscova/ Foto: RIA Novosti

Tinerii specialiști care au părăsit Rusia după ce a început operațiunea specială din Ucraina încep să se întoarcă în patria lor atât pentru că în străinătate calitatea vieții a scăzut, dar și pentru că s-a înrăutățit situația din Orientul Mijlociu, scrie publicația economică Financial Times, relatează URA.ru.

„Cu certitudine nu este vorba de migrație economică în intrepretarea ei clasică. <…> Este vorba despre oameni care au fost specialiști foarte competenți în Rusia, dar acum (departe de casă) pierd bani, își pierd statutul… Peste hotare, calitatea vieții multor oameni scade”, a explicat Ivetta Sergheeva, cercetător la Institutul Universitar European din Florența.

În articol sunt redate, de asemenea, rezultatele unui sondaj realizat printre ruși, conform căruia peste 15% dintre respondenți s-au întors în patria lor. Unii dintre ei intenționează să-și „aranjeze treburile”, în timp ce alții vor să rămână pentru totdeauna în Rusia.

Drept exemplu, autorul materialului relatează povestea lui Igor Gazarov, un specialist rus plecat în Armenia unde intenționa să rămână până la clarificarea situației cu conflictul ruso-ucrainean. Dar după mai puțin de șase luni a înțeles că peste hotare șansese de a găsi un loc de muncă nu sunt atât de bune pe cât și-ar fi dorit.

Un alt caz prezentat în articolul din FT este cel al lui Grogori, de profesie designer industrial și care s-a mutat împreună cu soția în Kazahstan, dar după câteva săptămâni cei doi și-au dat seama că nu pot face față standardului de trai din Kazahstan.

Anterior, FSB a declarat că de la începutul operațiunii militare speciale au fost înregistrate 9,7 milioane de plecări din Rusia. Recent, mass-media a început să scrie despre întoarcerea rușilor în țară dinspre Kazahstan. Potrivit relatărilor din presă, la punctele de control s-au format cozi uriașe cu oameni care doreau să se întoarcă în țară, scrie, la rândul lui, cotidianul MK.RU.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este o alegere înțeleaptă din partea lor. Rusia este în plină dezvoltare, posibilitățile de a găsi un loc de muncă sunt mari, calitatea vieții a crescut și este o țară sigură. Rusia este o țară foarte frumoasă, ar fi păcat să nu se bucure de ea. Cu siguranță că se vor întoarce acasă și mai mulți. Traiul în Occident și SUA nu mai este atât de sigur, vremurile s-au schimbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208