Hot News
Discursul lui Putin la întâlnirea cu reprezentanți ai asociațiilor religioase
26/10
Zaharova: Ar trebui să gândim la pedepsirea rușilor cu așa zisele ”pașapoarte ale democrației”
27/10

Politico: Ungaria și Slovacia s-au opus alocării a 50 de miliarde de euro Ucrainei

Robert Fico și Viktor Orban/ Foto: newizv.ru

La summitul UE desfășurat joi, la Bruxelles, premierul Ungariei, Viktor Orban, și omologul slovac al acestuia, Robert Fico, au respins propunerea ca Ucrainei să-i fie alocat un pachet de ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro, scrie publicația Politico, citând un diplomat, relatează agenția TASS.

Potrivit acestuia, argumentându-și decizia, Fico a vorbit despre nivelul ridicat de corupție din Ucraina.

Pentru modificări aduse la bugetul Uniunii Europene este nevoie de susținerea tuturor celor 27 de state membre.

Anterior, s-a anunțat că Ungaria, Slovacia și Belgia s-au opus, de asemenea, îndemnului lansat de Comisia Europeană de a vărsa contribuții suplimentare la fondul de sprijin bugetar și militar destinat Ucrainei.

Înainte de summit, Orban a declarat că Guvernul ungar nu va susține alocarea din bugetul UE a unor fonduri suplimentare pentru Ucraina până când nu va primi o justificare convingătoare pentru astfel de acțiuni. El a adăugat că autoritățile țării sale așteaptă la Budapesta o delegație a Kievului, pentru discuții legate de situația băncii maghiare OTP, însrisă pe lista neagră a Ucrainei și de care va depinde deblocarea din Fondul european al păcii a unei tranșe de 500 de milioane de euro destinate Ucrainei.

Înainte de a pleca spre Bruxelles, Fico a precizat, la rândul său, că Bratislava se va pronunța pentru „un sprijin militar zero” pentru Kiev. În opinia sa, UE „trebuie să se transforme din furnizorul de arme, cum este acum, în pacificator”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sănătate, fraților! Așa procedează liderii adevărați: se îngrijesc de țara și poporul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082