Hot News
O dronă ucraineană a avariat depozitul de deșeuri nucleare de la Centrala Nucleară Kursk
29/10
MAE rus, despre noua etapă a escaladării conflictului palestiniano-israelian
30/10

Doug Bandow: Refuzul lui Zelenski de a purta negocieri de pace ar putea fi fatală pentru Occident

Doug Bandow/ Foto: The American Conservative

Fostul consilier al președintelui american Ronald Reagan, Doug Bandow, explică, într-un articol pentru publicația The American Conservative, că refuzul conducerii ucrainene de a purta negocieri de pace cu Rusia ar putea avea consecințe grave, iar Occidentul trebuie să angajeze un dialog cu Moscova, informează Gazeta.ru.

Bandow a subliniat că președintele Volodimir Zelenski a refuzat un astfel de curs și consideră că numai o escaladare a conflictului și intrarea oficială a aliaților Ucrainei în război ar putea aduce victoria. Expertul avertizează însă că acest lucru va fi sinucidere.

Potrivit Bandow, Occidentul a obosit de „impasul costisitor” de pe câmpul de luptă, iar Rusia deține avantajul în războiul de uzură.

El a propus ca Washingtonul și Bruxelles-ul să elaboreze un nou sistem de securitate în Europa, în cadrul căruia Ucraina să primească statut de neutralitate. De asemenea, Bandow îndeamnă țările occidentale să poarte negocieri de pace cu Rusia, să restituie activele înghețate și să ridice sancțiunile.

Fostul consilier este de părere că, de la începutul lunii iunie armata ucraineană încearcă să avanseze pe diferite direcții, folosind în acest scop unități antrenate și înarmate de NATO. Cu toate acestea, potrivit lui Vladimir Putin, trupele ucrainene nu au reușit să obțină vreun succes semnificativ pe front. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, de asemenea, că în septembrie Forțele Armate ale Ucrainei au înregistrat pierderi considerabile, inclusiv peste 17.000 de oameni și mai mult de 2700 de unități de arme.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Doug Bandow bate câmpii? Cine a împiedicat negocierile de pace ale Ucrainei cu Rusia din martie 2022, nu cumva SUA? Și atunci, de ce aruncă pisica moartă în curtea lui Zelenski? Vina este și a lui Zelenski fiindcă a acceptat acest compromis, dar capul răutăților este SUA. Dacă Washingtonul i-ar spune lui Zelenski să anuleze legea tâmpită ce a dat-o privind interzicerea negocierilor cu Rusia și să se așeze la masa negocierilor, asta ar face. Zelenski n-ar avea de ales și ar accepta negocierile impuse de Rusia, mai ales că i-a cam apus steaua. Propunerea lui Bandow ca Ucraina să primească statut de neutralitate face parte din categoria ,,bla, bla, bla”. Alo, domnu Bandow, nu toți suntem tâmpiți. Atunci de ce ați împins NATO aproape de granițele Rusiei, de ce nu se respectă acordul de la Minsk, de ce vă agitați ca și Georgia, Armenia, Republica Moldova și Azerbaidjan să intre în alianță? Nu cumva pentru a înconjura Rusia de forțele NATO? Măi, dar s-a întins minciuna printre voi ca o molimă! Jenant. Armata ucraineană, înarmată și antrenată de NATO, nu poate înainta că se deplasează în sens giratoriu. Și-a pierdut direcția la cât de buni sunt cei din NATO care au antrenat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135