Hot News
FP: Rusia a învârtit Occidentul pe degete în privința plafonării prețului la petrol
29/10
Doug Bandow: Refuzul lui Zelenski de a purta negocieri de pace ar putea fi fatală pentru Occident
29/10

O dronă ucraineană a avariat depozitul de deșeuri nucleare de la Centrala Nucleară Kursk

Centrala Nucleară Kursk/ Foto: Kommersant

Incidentul demonstrează că pentru autoritățile Ucrainei nu există limite, nici măcar terorismul nuclear, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de agenția TASS.

„În seara zilei de 26 octombrie, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat în mod intenționat Centrala Nucleară Kursk cu trei aparate de zbor fără pilot. Una dintre drone, burdușită cu explozibili, a intrat într-un depozit de deșeuri nucleare, avariindu-i zidurile. Celelalte două au căzut peste complexul de clădiri administrative al centralei”, a menționat Zaharova, adăugând că, potrivit datelor preliminare, în dronele folosite pentru atac au fost utilizate componente furnizate de țările occidentale.

„Ceea ce s-a întâmplat demonstrează că pentru regimul criminal de la Kiev nu există nici un fel de limite, putând merge chiar și până la comiterea de terorism nuclear”, a subliniat diplomatul.

În acest sens, Zaharova a apreciat că partea ucraineană nu putea să nu conștientizeze faptul că ”urmările raidului unor aparate de zbor fără pilot ar fi putut fi o catastrofă nucleară de proporții, care ar fi afectat teritoriile multor țări”. „Alte obiective pentru atacarea unei centrale nucleare – o instalație de infrastructură pur pașnică – nu au putut să existe” , a adăugat diplomatul.

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei a subliniat că, atacând centrala nucleară, regimul de la Kiev, „s-a plasat la egalitate cu cele mai odioase organizații teroriste”. „Deosebit de îngrijorător este faptul că această crimă nu putea fi comisă fără permisiunea, ba poate, și la indicația directă a protectorilor lui occidentali”, a spus ea.

„Facem apel la toate guvernele să condamne cu fermitate acțiunile barbare ale Kievului, care sunt extrem de periculoase și pot duce la consecințe ireparabile. Organizațiile internaționale de profil, ONG-urile de mediu și societatea civilă trebuie, de asemenea, să facă o evaluare corespunzătoare a acestui act de terorism”, a concluzionat Zaharova.

Despre activitatea centralei nucleare după atacul Kievului

Serviciul de presă al Centralei Nucleare din Kursk a anunțat că unitatea funționează în regim normal după ce, în ajun, a fost oprit un atac cu trei drone ucrainene asupra centralei. Nu au existat nici victime, nici daune materiale serioase.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Autoritățile Ucrainei sunt iresponsabile! O catastrofă nucleară ar fi afectat toate țările din jur, inclusiv Ucraina. N-au minte nici cât o râmă. Urmează să spună că rușii și-au trimis singuri dronele la acel depozit. Nici un guvern nu va condamna acest atac, poate doar cel al Ungariei, Slovaciei și Serbiei. Restul n-au ,,dezlegare” de la Biden și Ursula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077