Hot News
MAE rus, despre noua etapă a escaladării conflictului palestiniano-israelian
30/10
Autoritatea lui Țarev în Ucraina este periculoasă pentru Kiev. Motivele atentatului
30/10

Liderul Daghestanului, Serghei Melikov, a dat vina pentru tulburările de pe aeroport pe instigatorii din străinătate

Seara zilei de 29 octombrie. Tulburările la aeroportul din Mahacikala/ Foto: 66.ru

Unul dintre canalele rețelei Telegram, unde locuitorii din Daghestan sunt îndemnați, prin diferite apeluri postate, să iasă la mitinguri, este controlat de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat liderul republicii, Serghei Melikov. Cu o zi înainte, pe aeroportul din orașul Mahacikala s-au creat tensiuni după aterizarea unui avion venit din Israel.

Încercările de destabilizare a situaţiei din Daghestan sunt întreprinse de inamicii Rusiei din străinătate, a spus şeful regiunii, Serghei Melikov.

Potrivit acestuia, unul dintre canalele rețelei Telegram, unde sunt postate apeluri prin care locuitorii sunt îndemnați să iasă la mitinguri, este controlat de pe teritoriul Ucrainei. „Astăzi am primit informații absolut sigure despre canalul ”Utro Daghestana” (”Dimineața Daghestanului”) care este administrat și reglementat de pe teritoriul Ucrainei de către trădători, banderoviști”, a adăugat el.

Pe fondul acestor tulburări, fostul deputat al Dumei de Stat, Ilia Ponomarev (declarat în Rusia ca agent străin și inclus pe lista teroriştilor și extremiștilor), plecat în Ucraina, a afirmat că nu mai are nicio legătură cu ”Utro Daghestana” începând din toamna lui 2022.

Șeful republicii a mai spus că doi ofițeri de poliție au fost răniți în timpul revoltelor de pe aeroportul din Mahacikala. Potrivit lui Melikov, aceștia au fost răniți „în timp ce blocau zonele restricționate ale aeroportului”.

Aseara, pe aeroportul Mahacikala au avut loc ample revolte din cauza aterizării unui zbor din Israel. Mulțimea s-a repezit în clădirea terminalului și apoi pe pistă în căutarea celor care veniseră din Israel. Rosaviația, Agenția Federală de Transport Aerian, a închis aeroportul până pe 6 noiembrie. Ulterior, agenția a admis că se va deschide înainte de 31 octombrie.

Potrivit Ministerului Sănătății din Daghestan, peste 20 de persoane au fost rănite în timpul tulburărilor. Zece dintre ei sunt internați, doi aflându-se în stare critică.

Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal în temeiul art. 212 din Codul Penal (tulburări în masă). 60 de persoane au fost reţinute, a informat Ministerul Afacerilor Interne.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Divide et impera. Acest principiu este aplicat statelor multietnice. Cea mai bună metodă de a dezbina și a controla un asemenea stat este provocarea urii interetnice. Expresia este atribuită lui Filip al II-lea, rege al Macedoniei. A fost o strategie folosită de romani pentru a cuceri Britannia, de anglo-normanzi împotriva Irlandei, precum și de Imperiul Britanic pentru a câștiga controlul asupra teritoriului și resurselor vaste ale Indiei. În timp, acest principiu a fost aplicat de SUA, de unele țări din Occident în țările în care aveau interes să le jefuiască de resursele naturale, în special în țările africane. Cetățenii aceleași țări, dar de etnii diferite sau aparținând grupărilor diferite au fost învrăjbite unele împotriva altora. Doar așa se poate cuceri și controla: prin dezbinare. Așa cred că s-a petrecut și în Daghestan. Pentru că Rusia n-a putut fi cucerită militar și nici n-a putut fi distrusă prin sancțiuni economice, SUA și Occidentul, prin intermediul Serviciilor Speciale de la Kiev, s-au gândit să aplice această metodă parșivă. Acei oameni nu s-au dus de capul lor la aeroport. Cineva i-a instigat la ură și i-au informat de avionul ce urma să sosească din Israel. Totul a fost programat din afară, asta e părerea mea. Este o acțiune vicleană, foarte periculoasă, dar cred că poate fi ținută sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063