Hot News
Corneliu Vlad: Reguli neștiute sau legea internațională?
31/10
Profesorul american John Mearsheimer, despre poziția avantajoasă a lui Putin în conflictul din Israel
31/10

Șoigu: De la începutul contraofensivei, armata Ucrainei a pierdut 90.000 de oameni și 600 de tancuri

Serghei Șoigu (în dreapta imaginii), la al 10-lea Forum Xiangshan, de la Beijing/ Foto: runews24.ru

Începând din 4 iunie, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut peste 90.000 de militari (uciși și răniți), dar nu și-au atins obiectivele. Pe front nu s-au înregistrat succese notabile, a declarat Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, vorbind la al 10-lea Forum Xiangshan, de la Beijing, relatează Rossiiskaia gazeta.

Potrivit ministrului, contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei a fost amplu mediatizată și generos sponsorizată de Washington și de aliații lui, dar „pe câmpul de luptă nu au fost obținute nici un fel de succese tactice notabile”. De la începutul verii, armata ucraineană a pierdut aproape 600 de tancuri și aproape două mii de vehicule blindate de diferite clase.

În același timp, militarii ruși „continuă metodic și ferm să-și îndeplinească misiunile încredințate, să asigure siguranța civililor”.

La nivel mondial se conturează amenințarea unei confruntări directe între puteri nucleare din cauza ”cursului țărilor occidentale” de escaladare a conflictului cu Rusia, a mai spus ministrul Apărării al Federației Ruse.

„Linia Occidentului de escaladare neabătută a conflictului cu Rusia poartă în sine amenințarea unei ciocniri militare directe între puteri nucleare, ceea ce nu poate duce decât la consecințe catastrofale”, a spus Șoigu. Ministrul a precizat: Statele Unite și NATO sperau că vor reuși să străpungă dispozitivul de securitate al Federației Ruse, privând-o de voința de a opune rezistență. Dar situația din zona operațiunii militare speciale demonstrează contrariul”, a subliniat Șoigu.

De asemenea, în discursul său, Șoigu a acuzat Occidentul că încearcă să creeze un alt punct fierbinte pe planetă – în regiunea Asia-Pacific. „O asemenea abordare diferă izbitor de principiul securității indivizibile promovat de Moscova și Beijing”, a subliniat în mod deosebit ministrul rus.

RG amintește că Șoigu a sosit la Beijing în dimineața zilei de 30 octombrie. La forum se va vorbi despre securitatea globală. La eveniment participă reprezentanți din diferite țări din Asia-Pacific și din Europa.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    ,,Trăim fără să trăim și suntem morți fără să murim.” – Dostoievski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064