Hot News
Șoigu: De la începutul contraofensivei, armata Ucrainei a pierdut 90.000 de oameni și 600 de tancuri
31/10
Patrușev a explicat de ce SUA au aruncat în aer gazoductul Nord Streams
01/11

Profesorul american John Mearsheimer, despre poziția avantajoasă a lui Putin în conflictul din Israel

Profesorul John Mearsheimer (în dreptul imagimii)/ Foto: Telegram/ t.me/absatzmedia

Poziția președintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind conflictul dintre Israel și mișcarea palestiniană Hamas s-a dovedit mai avantajoasă decât cea a Statelor Unite, a estimat profesorul american John Mearsheimer într-un interviu acordat emisiunii Judging Freedom, de pe canalului You Tube.

În opinia sa, cauza escaladării conflictului din Orientul Mijlociu a devenit eșecul politicii americane în această regiune.

Poziția Rusiei, care constă în susținerea planului „două state pentru două popoare” și argumentele lui Putin în favoarea respectării drepturilor palestinienilor și a evreilor israelieni este precum o „muzică pentru urechile unui număr uriaș de oameni de pe glob, inclusiv a multor evrei”.

„Putin ocupă acum o poziție puternică în această chestiune, în timp ce administrația Biden s-a adâncit în noroi”, a spus Mearsheimer.

Anterior, ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a declarat, referindu-se la conflictul dintre Israel și Hamas, că ar putea fi de lungă durată și ar putea avea consecințe dramatice pentru populația civilă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Poziția președintelui Putin este mai avantajoasă pentru că este un om echilibrat și are o minte ascuțită. A fost ofițer KGB și gândește logic. Mai are și o mare responsabilitate: Rusia și poporul rus. Acestea sunt pe primul plan și atenția lui este îndreptată către siguranța țării și a rușilor. De aceea este foarte atent la deciziile pe care le ia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875203