Hot News
Profesorul american John Mearsheimer, despre poziția avantajoasă a lui Putin în conflictul din Israel
31/10
Douglas Macgregor: Nu există nici o amenințare pentru Europa de Est din partea Rusiei
01/11

Patrușev a explicat de ce SUA au aruncat în aer gazoductul Nord Streams

Nikolai Patrușev/ Foto: RIA Novosti

Folosindu-se de criza ucraineană, Statele Unite au reușit să rupă relațiile economice dintre Europa și Rusia, să scape de concurenții lor, iar pentru ca Europa să nu poată primi gaze din Rusia, au aruncat în aer gazoductele Nord Streams, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, la o consfătuire la Tomsk, relatează News.mail.ru.

„Folosindu-se de criza ucraineană, Statele Unite au reușit să rupă relațiile dintre Europa și Rusia și să scape de concurenți economici. Rezolvă pe seama altor țări problemele lor economce. Iar pentru ca Europa să nu poată primi gaze din Rusia, au fost aruncate în aer gazoductele Nord Streams”, a spus el.

Patrushev a definit ca neîntâmplătoare afirmațiile președintelui american, Joe Biden, potrivit căruia ajutorul militar acordat Ucrainei și Israelului reprezintă „o investiție înțeleaptă care va aduce beneficii securității americane pentru generații de acum înainte” și a atras atenția asupra faptului că, prin politicile lor, Statele Unite au provocat și continuă să ațâțe situaţia din Orientul Mijlociu.

„Exact la fel acționează ei și în Ucraina, unde au provocat o lovitură de stat, au tolerat propagarea ideologiei neo-naziste, au transformat Ucraina într-un poligon pentru experimente biologico-militare, au închis ochii la uciderea populației civile din Donbass și au pregătit-o pentru acțiuni de luptă împotriva țării noastre. În aceste condiții, Rusia s-a ridicat în apărarea populației din Donbass și nu a permis punerea în practică a planurilor agresive”, a spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

După cum a subliniat Patrușev, „reprezentanții țărilor NATO spun deja deschis că Rusia le-a împiedicat să se apropie de granițele sale, iar ucrainenii sunt , pentru Occident, un instrument pentru a controla Rusia”. „În legătură cu astfel de acțiuni, credibilitatea Statelor Unite și a țărilor Occidentului colectiv s-a epuizat”, a rezumat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Timp de aproape un deceniu, SUA au cerut în mod constant Germaniei să nu se bazeze pe energia rusă. Aceste solicitări au foat respinse de Gerhard Schröder, Angela Merkel și liderii de afaceri germani. Ei au subliniat logica economică evidentă a unui schimb reciproc de bunuri fabricate în Germania pentru materii prime rusești. Două dintre conducte, numite Nord Stream 1, au furnizat Germaniei și a unei părți a Europei de Vest gaz natural ieftin aproape zece ani. A doua pereche de conducte, numită Nord Stream 2, fusese construită și finalizată în septembrie 2021, dar nu era încă operațională. Aceasta ar fi dublat cantitatea de gaz ieftin Germaniei și Europei de Vest. Germania ar fi fost asigurată cu gaz pentru mai mult de 50% din consumul ei anual. Pentru Biden acest lucru era inacceptabil și a văzut în ele un instrument de a-l discredita pe președintele Putin și de a obliga Europa să depindă de aprovizionarea cu GNL din SUA, mult mai scump. Decizia lui Biden de a sabota conductele a venit după mai bine de nouă luni de dezbateri secrete, unde s-au pus la cale planuri care să distrugă conductele fără a lăsa nici un indiciu despre cine era responsabil. Cu trei săptămâni înainte de operațiunea militară a Rusiei în Ucraina, Biden s-a întâlnit în biroul său de la Casa Albă cu Olaf Scholz pe care l-a informat despre acest plan. La conferința de presă care a urmat, Biden a spus sfidător: ,,Dacă Rusia invadează, nu va mai exista un Nord Stream 2. Îi vom pune capăt.” Înainte de declarația lui Biden, același mesaj a fost transmis și de Victoria Nuland: ,,Vreau să fiu foarte clară, dacă Rusia invadează Ucraina, într-un fel sau altul Nord Stream 2 nu va merge mai departe.” Imediat după atentatul cu bombă de la gazoduct, presa americană a tratat incidentul ca pe un mister nerezolvat. Chiar au avut tupeul să acuze Rusia că s-a autosabotat! Aceeași Victoria Nuland și-a exprimat satisfacția față de dispariția gazoductului. În cadrul unei audieri a Comisiei pentru Relații Externe a Senatului, ea i-a spus senatorului Ted Cruz: ,,Ca și dumneavoastră, sunt, și cred și administrația este, foarte mulțumită să știu că Nord Stream 2 este acum, așa cum vă place să spuneți, o bucată de metal pe fundul mării.” Vinovații se cunosc. Dar cine îi trage la răspundere? Pentru acest act de terorism nu există pedeapsă sau legile sunt făcute doar pentru alții? Implicarea SUA în conflictul din Ucraina, apoi în cel din Orientul Mijlociu, ca și în toate conflictele din lume, demonstrează că este un stat criminal și mincinos, că administrația lui este formată din criminali, din oameni malefici, iubitori de războaie și de sânge. Când vor fi opriți, când vor fi pedepsiți? Din cauza unui stat, America, suferă o lume întreagă.

  2. Cris spune:

    Carmen – ca de fiecare data ai un comentariu super ! ????????
    Te urmăresc cu plăcere !
    Nu aberezi în ceea ce zici !
    Cred ca ai ceva surse …
    Spune mi te rog unde ți mai pot găsi opiniile / comentariile în afară de aici !
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082