Hot News
Din ordinul SBU: Un locuitor din Ialta a povestit despre încercarea de asasinare a fostului deputat Țarev
01/11
Participanta Rusiei va purta la concursul Miss Univers ținuta ”Prințesa Lebădă”
01/11

O fostă deputată a Radei a cerut ”reciclarea” cetățenilor vorbitori de limbă rusă

Fosta deputată a Radei Supreme s-a „lăudat” că își învață nepotul să bată copiii vorbitori de limbă rusă/ Foto: RIA Novosti

Locuitorii vorbitori de limbă rusă ai Ucrainei care refuză să folosească limba de stat trebuie reciclați, este propunerea lansată de fosta deputată a Radei Supreme, Irina Farion, în emisiunea de televiziiune ”Govorit bolșoi Lvov” (Vorbește marele Lvov), relataează Lenta.ru.

Potrivit spuselor sale, pentru astfel de cetățeni trebuie înființat un batalion disciplinar și trimis să sape tranșee pentru ”sfinții soldați ucraineni”. ”Asemenea oameni merită un singur lucru – reciclarea totală și absolută”, este de părere politicianul.

Așa a reacționat fosta depută la recentul incident din Kiev, dintre un taximetrist vorbitor de limbă rusă și pasagerii acestuia, care i-au cerut șoferului să vorbească doar în ucraineană. La rândul lui, taximetristul le-a cerut să coboare din mașină, după care el a fost concediat.

Farion a sugerat autorităților ucrainene să găsească acest șofer de taxi și „să-l închidă pentru trei, sau mai bine zis, șapte ani”.

Sunt multe scandaluri asociate cu numele Irinei Farion. În 2010, ea a cerut urmărirea penală pentru ucrainenii care numesc maternă limba rusa.

În ianuarie 2022, Farion s-a „lăudat” că își învață nepotul de 3 ani să bată copiii vorbitori de limbă rusă în grădinița de copii. Neonazist a declarat că ea își învață nepotul să „distrugă moscalii” la grădiniță.

„Pentru că copilul vine nervos acasă și spune: „Bunico, este un moscal la grădiniță.” Și bunica spune că moscalul trebuie „distrus”, iar Dmitrik îl „distruge” pe moscalul. El le vâră în cap pronunția corectă cu un pumn în maxilar”, a spus fosta deputată a Radei.

Este interesant faptul că, în epoca sovietică, Irina Farion a fost membră a Komsomolului și a PCUS și a încurajat studiul limbii ruse. În același timp, ea însăși a susținut multă vreme că nu a fost implicată în Partidul Comunist. Dar în noiembrie 2013, după ce dovezile au fost publicate în mass-media, Farion și-a recunoscut calitatea de membru al PCUS. Potrivit acesteia, ea s-a alăturat Partidului Comunist pentru a-l „distruge din interior”.

Recent, în orașul ucrainean Vinnița s-a interzis folosirea publică a muzicii, cărților și filmelor în limba rusă. Au fost interzise și programele TV și spectacolele produse în Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dar e isterică rău femeia, nu știu dacă din cauza hormonilor care i-au migrat spre creier sau chiar din lipsa creierului. Să-i dea cineva niște medicamente, că e un pericol public. Baba Iaga a scăpat din pădure și debitează tâmpenii. Cred că ea ar trebui ,,reciclată”, deși nu cred că în urma procesului tehnologic s-ar obține ceva folositor de pe urma ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135