Hot News
Zaharova a cerut CIO să-i repună în drepturi pe sportivii ruși
03/11
Mercenarul american VanDyke: Mulți americani au murit luptând în armata Ucrainei
04/11

Anatoli Antonov, despre eșecul sancțiunilor americane

Foto. RIA Novosti

Statele Unite desfășoară un atac frontal asupra Rusiei, de la politică și economie, până la probleme legate de drepturile omului, pentru a împiedica dezvoltarea statului, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, scrie Gazeta.ru.

„Asistăm la un atac frontal asupra Rusiei, de la politică și economie la probleme legate de drepturile omului. În esență, peste tot și oriunde este o încercare de a împiedica dezvoltarea țării noastre, de a nu permite creșterea bunăstării oamenilor simpli”, a spus el.

Antonov a apreciat că sancțiunile americane nu au nici o rațiune. Obiectivul lor este unul singur – acela de a „ne afecta, de a ne înțepa, și nu contează cine va suferi mai multe pagube, țările occidentale sau Rusia.

În ajun, Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că noile sancțiuni ale Statelor Unite impuse Rusiei sunt necesare deoarece persoanele fizice și juridice incluse în listă au oferit ajutor în desfășurarea operațiunii militare speciale din Ucraina și, de asemenea, au contribuit la eludarea restricțiilor impuse Rusiei.

Pe 2 noiembrie, Trezoreria SUA a extins listele de sancțiuni împotriva Rusiei. Sub incidența noilor restricții au intrat aproximativ 40 de persoane fizice și zeci de persoane juridice.

Anterior, viceministrul rus de Externe, Evgheni Ivanov, a declarat că nu există nici o luminiță în dialogul dintre Rusia și Statele Unite privind normalizarea activității misiunilor diplomatice.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Se încearcă un atac pe toate fronturile asupra Rusiei. Nu doar sancțiunile americanilor s-au dovedit un eșec. Tot ceea ce au intreprins ei împotriva Rusiei au fost și sunt un eșec. Însăși America este un eșec. Ce dialog poate exista între Rusia și SUA? Ce legătură ar putea fi între lumină și întuneric, între oameni creștini și oameni malefici? Am să redau motto-ul eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, pe care președintele Putin l-a citat la o întâlnire cu membrii Consiliului de Securitate și ai Guvernului Rusiei: ,,Cauza noastră este dreaptă. Inamicul va fi învins. Victoria va fi a noastră.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089