Hot News
Ambasada Rusiei la București a oferit o recepție cu ocazia Zilei Unității Naționale
03/11
Zaharova a cerut CIO să-i repună în drepturi pe sportivii ruși
03/11

Peskov a comentat declarația lui Zalujnîi, potrivit căruia conflictul ar fi intrat în impas

Foto: Commons.wikimedia.org

Conflictul din Ucraina nu a intrat în impas, Rusia continuă operațiunea militară, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, comentând afirmația făcută de comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi (în imagine) despre impasul de pe câmpul de luptă, relatează Gazeta.ru și Izvestia.

„Nu, nu s-a ajuns în nici un impas. Rusia continuă în mod consecvent desfășurarea operațiunii speciale. Toate obiectivele care au fost stabilite trebuie duse la îndeplinire”, a spus Peskov adresându-se jurnaliștilor.

Potrivit spuselor sale, Ucraina ar fi trebuit să înțeleagă demult ce absurd este să vorbești despre perspectivele ei de victorie pe câmpul de luptă.

Cu cât mai repede va realiza Ucraina acest lucru, a adăugat Peskov, cu atât mai repede se vor deschide perspective pentru Kiev.

Miercuri, Zalujnîi a spus că conflictul ucrainean trece într-o formă prelungită, ceea ce presupune mari riscuri pentru Ucraina. Potrivit acestuia, trupele ucrainene „au atins acel nivel de dezvoltare tehnologică care ne pune în impas”.

Zalujnîi a recunoscut, de asemenea, avantajele forțelor aeriene ruse și a lăudat tehnica de luptă modernă a armatei ruse. Potrivit spuselor sale, noile realizări ale Rusiei în domeniul războiului electronic i-au oferit noi posibilități, pe care armata ucraineană nu le are.

Anterior, pe 27 octombrie, fostul director pentru problema rusă din cadrul Consiliului Naţional de Securitate al SUA, Fiona Hill, a arătat că partea rusă are un avantaj în conflictul din Ucraina.

În aceeași zi, fostul ofițer de informații american Scott Ritter, a subliniat, într-un interviu acordat jurnalistului Garland Nixon, că armata rusă desfășoară în prezent operațiuni care vor duce, în viitorul apropiat, la elimitarea completă a armatei Ucrainei. Potrivit acestuia, pe fondul acțiunilor intense ale sistemelor rusești de apărare aeriană, mulți piloți ai armatei ucrainene au refuzat să se ridice în aer cu avioanele lor de luptă. Ritter a spus că sistemele de rachete antiaeriene rusești le distrug instantaneu.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cea mai tare declarație făcută de Zalujnîi într-un interviu dat revistei The Economist: ,,Conform manualelor NATO și calculelor pe care le-am făcut, patru luni ar fi trebuit să fie suficiente pentru ca noi să ajungem în Crimeea, să luptăm acolo și să ne întoarcem.” Păi, voi ați luptat după manuale NATO, când NATO n-a fost în stare nici să antreneze ca lumea armata ucraineană? Ce patru luni? Nici în patru sute de ani, nici în patru milioane de ani, n-ați fi ajuns vreodată în Crimeea! Poate cu pașaport, în scop turistic, dacă v-ar fi lăsat grănicerii ruși. Mai face și publice aceste aberații. Planul ursit de NATO a dat greș chiar dacă a provocat Rusia prin extinderea Alianței în Est; chiar dacă a pregătit militari și a făcut planuri de luptă; chiar dacă a transferat bani, armament și muniție; chiar dacă a angajat mercenari și s-a folosit de propaganda mincinoasă. Cu toate acestea, eșecul contraofensivei aparține în totalitate NATO, pentru că este opera NATO. Dacă totul s-a făcut ca la carte, înseamnă că nu era cartea potrivită, poate era o carte de bucate. Regimul Zelenski a distrus Ucraina conform manualelor NATO, fără a avea mustrări de conștiință pentru sutele de mii de morți. Zelenski a jucat cartea intereselor americane în zonă. Ca și comandat șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Zalujnîi ar fi trebuit să-și dea seama singur că șansele Ucrainei în fața Rusiei sunt nule, chiar dacă a avut sprijinul NATO. Toate scuzele lui cu tehnologia, cu armamentul învechit furnizat de NATO și alte bla, bla-uri nu-și găsesc acoperire. Toate demonstrează că nu e un strateg bun și nici un militar capabil. Auzi la el, manualele NATO…
    P.S. I-au crescut cumva țâțele lui Zalujnîi sau mi se pare mie? În poza prezentată așa se vede. Cred că trangenderul Sarah Ashton Cirillo a stat prea mult printre militarii ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875213