Hot News
Expert britanic: Folosirea de către Rusia a elicopterelor de atac a arătat vulnerabilitatea echipamentelor militare occidentale ale armatei Ucrainei
02/11
Peskov a comentat declarația lui Zalujnîi, potrivit căruia conflictul ar fi intrat în impas
03/11

Ambasada Rusiei la București a oferit o recepție cu ocazia Zilei Unității Naționale

Corul cazacilor ”Matrioșka” și-a prezentat programul artistic

Pe data de 2 noiembrie 2023, a avut loc o recepție oficială la Ambasada Rusiei la București cu ocazia Zilei Unității Naționale. La eveniment au participat reprezentanți ai organizaților de compatrioți, ai Parlamentului României, corpului diplomatic străin, Asociației de prietenie româno-ruse și ai asociațiilor de prietenie între România și un rând de alte state, reprezentanții cercurilor de afaceri, clerici, oameni de știință și cultură, jurnaliști.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România, Valery Kuzmin, a adresat oaspeților un discurs de bun venit (imaginea din stânga).

În alocuțiunea sa, diplomatul a subliniat că unitatea națională bazată pe patriotism, armonia interetnică și interreligioasă este esența statalității ruse. Vechi de secole, tradițiile vechi unității naționale își demonstrează vitalitatea pe fronturile operațiunii militare speciale, unde Rusia, după cum a declarat Vladimir Putin, luptă pentru viitorul nostru comun și principiile unei noi lumi multipolare, mai juste, cu drepturi și șanse egale pentru toate țările și civilizațiile. Valery Kuzmin s-a declarat convins de inutilitatea tuturor încercărilor depuse de Occident, în frunte cu Statele Unite, de „agenții lor de influență” din interiorul țării, precum și de neonaziștii de la Kiev, de a abate popoarele Rusiei de pe acest drum principal, de a semănă discordie și ură în societate.

În cadrul programului artistic pregătit de Ambasadă, pe scenă au urcat ansamblurile artistice ale organizațiilor de compatrioți, „Grupul de Prieteni Creativ” și corul cazacilor „Matrioșka”. Au fost întonate cântece patriotice și lirice rusești și sovietice, precum și cântece populare rusești.

În holul Ambasadei au fost amenajată o expoziție de fotografie despre realizările moderne ale Federației Ruse, despre operațiunea militară specială, precum și despre participarea comună a Rusiei și României la războiul ruso-turc din 1877-1878, inclusiv copii ale documentelor din Arhiva de Politică Externă a Imperiului Rus.

Biroul de Presă al Ambasadei Rusiei din București

Foto: Ambasada Rusiei din București

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Să fiți sănătoși și să fiți uniți mereu. Rusia nu piere niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093