Hot News
Aleksandr Gațak/ Foto: rețele de socializare
Bulgaria l-a expulzat pe jurnalistul cotidianului Rossiiskaia gazeta
02/11
Ambasada Rusiei la București a oferit o recepție cu ocazia Zilei Unității Naționale
03/11

Expert britanic: Folosirea de către Rusia a elicopterelor de atac a arătat vulnerabilitatea echipamentelor militare occidentale ale armatei Ucrainei

Foto; topwar.ru

Unul dintre principalele obstacole în calea unei contraofensive de succes a Forțelor Armate ale Ucrainei a fost utilizarea intensă de către Forțele Armate ale Rusiei a elicopterelor de atac pe câmpul de luptă, este punctul de vedere exprimat de expertul militar britanic Philip Ingram, într-un interviu acordat postului de televiziune Sky News, relatează topwar.ru.

În opinia analistului, cauzele care stau la baza eșecului contraofensivei ucrainene constau în lipsa mijloacelor militare de apărare aeriană, a vehiculelor tehnice de deminare, supremația aeriană a aviației ruse, inclusiv prezența elicopterelor de atac.

Folosirea de către Rusia a elicopterelor de atac și a fortificațiilor bine planificate a evidențiat vulnerabilitatea vehiculelor blindate occidentale și a împiedicat Forțele Armate ale Ucrainei să obțină progrese semnificative, spune expertul britanic.

Potrivit lui Ingram, din cauza factorilor enumerați, Forțele Armate ale Ucrainei nu au putut spage apărarea rusă. Drept urmare, contraofensiva trupelor ucrainene a fost ineficientă. În cinci luni, armata ucraineană nu a reușit să obțină succese impresionante pe nici una dintre direcțiile contraofensivei sale. În schimb, aceasta a pierdut zeci de mii militari și o parte substanțială din tehnica de luptă trimisă de țările NATO.

Este firesc ca Occidentul să caute acum cauzele eșecului contraofensivei. Printre acestea ei indică atât linia de apărare a Rusiei, tare ca o cetate, și numărul mare de mine, ba chiar iarba prea înaltă și tufișuri prea dese. Cei mai pertinenți experți subliniază însă că Occidentul și Ucraina au supraestimat pur și simplu capacitățile armatei Ucrainei și ale tehnicii militare occidentale și au subestimat puterea armatei ruse.

Apărarea intensă a Rusiei a adus armata ucraineană la epuizare

Rusia a preluat inițiativa pe câmpul de luptă, iar comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Zalujnîi, se vede obligat să recurgă la mobilizarea ultimelor rezerve, scrie, la rândul ei, publicația Vzgliad.

La problemele de pe câmpul de luptă se adaugă și certurile din interiorul conducerii politice a Ucrainei.

Experții subliniază că tactica aleasă de conducerea militară a Rusiei a ajutat trupele nu numai să preia inițiativa, dar și creeze treptat condițiile pentru a continua avansarea și pe mai departe. Cu o pregătire adecvată, Forțele Armate ale Rusiei sunt perfect capabile să lanseze propria ofensivă, care va avea loc pe fondul slăbirii armatei Ucrainei.

„Inamicul a consumat prea mult timp și efort încercând să găsească fisuri în apărarea Rusiei. Subliniez că, în aceste luni, partea atacatoare a suferit pierderi colosale. Iar trupele ruse au obținut o bună oportunitate de ”a-și trage sufletul”, a estimat Serghei Denisențev, expert la Centrul de analize, strategii și tehnologii.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cea mai bună armată din lume: Rusia.
    Cele mai bune și performante echipamente militare: Rusia.
    Chiar și comandantul șef al trupelor ucrainene, Valery Zaluzhny, a lăudat Forțele Aeriene Ruse, precum și unitățile de război electronic, într-un articol pentru The Economist.
    Nu mai e nimic de spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875037