Hot News
Armata Rusiei a fost recunoscută drept cea mai puternică din lume
02/11
Expert britanic: Folosirea de către Rusia a elicopterelor de atac a arătat vulnerabilitatea echipamentelor militare occidentale ale armatei Ucrainei
02/11

Bulgaria l-a expulzat pe jurnalistul cotidianului Rossiiskaia gazeta

Aleksandr Gațak/ Foto: rețele de socializare

Corespondentul ziarului Rossiiskaia gazeta, Aleksandr Gațak, a părăsit Bulgaria, a anunțat Televiziunea Naţională Bulgară (BNT), citând un comunicat al Agenţiei Naţionale de Securitate (DANS) a ţării, informează Kommersant.

Informația a apărut după ce DANS a emis un ordin de privare a jurnalistului de dreptul de ședere în republică și de expulzare din țară, cu interdicția de a intra și de a rămâne pe teritoriul statelor membre UE.

Potrivit postului de televiziune menționat mai sus, DANS a luat această decizie în baza suspiciunilor legate de activitatea lui Aleksandr Gațak care, potrivit părții bulgare, „reprezintă o amenințare la adresa securității naționale” a țării. Postul TV notează că jurnalistul rus este suspectat de spionaj.

Pe 31 octombrie, serviciul de presă al publicației Rossiiskaia gazeta a informat agenția TASS că, la sfârșitul lunii septembrie, Aleksandr Gațak a fost sunat pe telefonul mobil și i s-a cerut să se prezinte la serviciul local de migrație. Când se afla deja pe drum, destinația a fost schimbată în DANS. Jurnalistul a refuzat să vină la DANS și s-a adresat Ambasadei Rusiei din Sofia, unde s-a aflat până astăzi din motive de securitate. Pe 31 octombrie, Ministerul de Externe al Bulgariei a anulat acreditarea lui Aleksdandr Gațak fără explicații și l-a amenințat cu extrădarea.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat incidentul cu jurnalistul de la Rossiiskaia gazeta drept „un nou demers ilegal al celor de la NATO împotriva jurnaliștilor ruși, pe care îi persecută într-un mod maniacal”. „Vom lua măsuri de răspuns”, a scris ea pe canalul Telegram.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Aleksandr Gațak ,,reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”? Bulgaria expulzează un jurnalist fiindcă doar de asta e capabilă. Să privească mai spre Vest, că amenințarea la adresa securității și a suveranității Bulgariei vine de la UE, NATO și alte asemenea organizații. Rusia trebuie să ia măsuri, pentru că asemenea persecuții și decizii idioate au depășit de mult limita.
    P.S. E un bărbat foarte frumos. Cum naiba să dai afară din țară un asemenea bărbat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100