Hot News
Putin: Ucraina s-a format doar în perioada Uniunii Sovietice și motivele reunificării cu Crimeea
04/11
70% dintre ucraineni nu au încredere în autorități
04/11

Putin a semnat decretul privind dezvoltarea tehnologiilor similare naturii

Foto: Guvernul Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut Guvernului ca, în decurs de o jumătate de an, să elaboreze și să aprobe planul de dezvoltare a tehnologiilor similare naturii, se precizează în decretul publicat pe portalul oficial de informații juridice, scrie cotidianul Kommersant.

Pe lângă pregătirea acestui plan de dezvoltare, Vladimir Putin a cerut „crearea unei infrastructuri științifice avansate, formarea unor resurse de cadre și angajarea de cercetări științifice” în acest domeniu. De coordonarea lucrărilor de cercetare științifică în domeniul tehnologiilor similare naturii se va ocupa Centrul național de cercetare al Institutului ”Kurciatov”.

Potrivit decretului, guvernul trebuie să facă o evaluarea a acestei ramuri și să stabilească volumul, precum și sursele de finanțare pentru implementarea acestui plan de dezvoltare în Rusia.

Conceptul de „similar naturii” se bazează pe copierea naturii în dezvoltarea tehnologiilor moderne. Primul complex din lume dedicat studierii acestei sfere a apărut în 2009, la Institutul ”Kurciatov”.

Vorbind la cea de-a 70-a Adunare Generală a ONU din 2015, Vladimir Putin a spus că tehnologiile similare naturii „nu dăunează mediului înconjurător” și permit „restabilirea echilibrului, încălcat de om, dintre biosferă și tehnosferă”. În 2018, președintele rus a semnat deja un decret privind dezvoltarea tehnologiilor similare naturii, unde responsabil cu cercetările era desemnat Institutul ”Kurciatov”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bravo, Vladimir Putin! Rusia are un conducător harnic și inteligent, implicat în diverse proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101