Hot News
Revista ”Mejdunarodnaia jizn”, despre problemele teritoriale ale Ucrainei
05/11
Patrușev: Rusia și-a întrecut concurenții la capitolul rachetelor nucleare
05/11

La Moscova s-a deschis Expoziția și Forumul Internațional „Rossia”

Foto: TASS

Expoziția și Forumul internațional „Rossia” s-a deschis pe 4 noiembrie pe platforma Complexului Expozițional VDNH din Moscova.

Evenimentul, care va dura până pe 12 aprilie 2024, este orgnizat pentru a demonstra cele mai importante realizări ale țării în diferite sectoare ale economiei. Toate cele 89 de regiuni ale Rusiei își vor prezenta expozițiile.

După cum a relatat pentru TASS directorul general al organizației „Direcția Expoziției de Realizări „Rossia”, Natalia Virtuozova, forumul va dura mai mult de patru luni, iar în acest timp vizitatorii vor putea porni într-o călătorie gastronomică, vor putea asista la ceremonii naționale de căsători pline de culoare, vor putea câștiga excursii în cele mai frumoase locuri ale Rusiei, vor putea vizita peste 5000 de evenimente educaționale. Organizatorii au pregătit 131 de expoziții.

Expoziția va fi vizitată de oaspeți străini, inclusiv din CSI, Asia, America Latină și alte țări prietene.

Pavilioane regionale

La expoziție, regiunile din Orientul Îndepărtat vor găzdui două nunți. Astfel, în cadrul programului artistic al expoziției, artiștii din regiunea Transbaikal vor celebra o nuntă conform tradițiilor credincioșilor de rit vechi din Semeisk, altă ceremonie de căsătorie se va desfășura în stil tradițional buriat, cu tradiție specială. Vizitatorii expoziției Ținututului Habarovsk vor putea vedea avioane holografice, vor putea afla despre locurile unde pot fi văzute balene și vor putea participa la crearea unui desen animat la o clasă de master din cadrul studioului de animație din Habarovsk. Obiectul de artă central va fi figura unui om realizat din picături de apă și simbolizând fluviul Amur.

Unele regiuni din Siberia pariază pe tehnologie. Regiunea Omsk va prezenta expoziția „Omsk – tu ești, pur și simplu, spațiu cosmic!”, în centrul căreia va fi amplasată macheta rachetei ”Angara”. Cosmonautul Anna Kikina va reprezenta regiunea Novosibirsk (Siberia de Vest), la standul căruia oaspeții vor putea vizita, cu ajutorul tehologiei VR, „cea mai inteligentă stradă din lume”. Alte regiuni vor prezenta natura. Regiunea Krasnoiarsk (Siberia Centrală) va expune la standul său o sculptură de cinci metri a fluviului Enisei, care prinde viață în fiecare oră cu ajutorul unei proiecții 3D. Regiunea Irkuțk va avea transmisiuni în direct de la colonia de foci din lacul Baikal și va organiza un concurs de orchestre. O păpușă în mărime naturală a dinozaurului KuZbasik va invita oaspeții la standul regiunii Kemerovo. Regiunea Tomsk (Siberia de West) va decora un stand inspirat din basmul „Orașul de smarald”.

Regiunile din Districtul Federal de Sud își vor prezenta potențialul la expoziție folosind înalte tehnologii moderne, iar expozițiile vor pune accentul pe moștenirea culturală a teritoriilor. De exemplu, activitatea principală a standului Regiunii Krasnodar va fi un spectacol imersiv folosind căști VR și conținut video artistic cu efecte 3D. Participanții, așezați pe șezlonguri, vor putea să se „scufunde” în mare și să cucerească un munte, să viziteze obiective olimpice și să vadă podgoriile și cramele din Kuban. De asemenea, în centrul expoziției regiunii va fi amplasat un obiect de artă cinetică care va vorbi despre personalitățile legendare originari din regiiunea Krasnodar, despre sucesele obținute în știință și cultură, educație și sport.

Crimeea, una dintre principalele regiuni turistice ale Rusiei, va lansa la deschiderea standului un concurs de fotografii, câștigătorului urmând să primească din partea autorităților un sejur de cinci zile cu familia în peninsulă. Cadouri vor primi și participanții la un test online despre cunoașterea peninsulei, iar ocupantul primului loc va beneficia inclusiv de un certificat de odihnă, alți doi câștigători vor primi preparate cosmetice naturală specifice zonei Cimeea, un hamac turistic și truse pentru călători.

Sankt Petersburgul va prezenta peste 40 de proiecte, printre care – sărbătoarea absolvenților de liceu ”Pânze purpurii”, Catedrala Navală din Kronstadt, Muzeul Apărării și al Asediului Leningradului, insula artificială Noua Olanda și altele.
Standul orașului este format 90% din soluții multimedia și interactive care vor povesti despre realizările sale. Obiectul central de artă al expoziției din Sankt Petersburg va fi o copie detaliată a Podului Palatului (un pod basculant). Acesta va fi desfăcut în ziua deschiderii, iar oaspeții vor asista la un spectacol impresionant de lumini și muzică.

La standurile Districtului Federal Central, vizitatorii expoziției vor putea afla despre realizările industriei, agriculturii, despre tradiții culturale și obiceiuri ale regiunilor. Tema aniversării a 150 de ani de la nașterea marelui compozitor rus Serghei Rahmaninov se reflectă în designul vizual al standului din regiunea Tambov – taste electronice interactive situate pe podea vor permite fiecăruia să-și creeze propria melodie sau să interpreteze celebra compoziție. Locul principal în expoziția din regiunea Tver va fi ocupat de un simulator interactiv – cabina șoferului trenului Ivolga 3.0, cu capacitatea de a călători virtual prin punctele de atracție ale regiunii .

Noile regiuni

După cum a anunțat coordonatorul expoziției din DNR, Elena Ostrouh, Republica Populară Donețk va crea un stand în formă de munte de cărbune, unde va putea fi admirat, printre altele, un trandafir de doi metri forjat din obuze, un tunel minier cu o prezentare a istoriei republicii și o zonă pentru fotografie panoramică. Standul Republicii Populare Lugansk este dedicat reconstrucției regiunii. După cum a declarat pentru TASS viceprim-ministrul Republicii, Svetlana Podlipaeva, expoziția va imagina cum va fi restaurată regiunea de către subiectele Federației Ruse, deoarece în regiune se desfășoară o intensă activitate de reconstrucție.

Regiunea Herson va prezenta evoluția sa în sfera economiei naționale, a industriei și culturii din momentul în care a făcut parte din Imperiul Rus până când a devenit parte a Federației Ruse, în 2022. Regiunea Herson va prezenta, de asemenea, un nou sistem digital de asigurare socială, care include un modul pentru verificarea primară a cetățenilor și un modul pentru efectuarea de plăți. Acest sistem a permis realuarea rapidă a distribuirii pensiilor pentru locuitorii din regiune, ale căror baze de date au fost furate de autoritățile ucrainene.

La standul din regiunea Zaporojie, organizatorii au acordat o atenție deosebită celor trei sectoare promițătoare ale economiei regionale: agricultura, energia și turismul, pentru a demonstra atât bogăția istorică și culturală a regiunii, cât și potențialul oferit în cadrul Rusiei. Fiecare dintre aceste trei direcții dispune de un ecran interactiv. Turiștii pot fi atrași de coasta Mării Azov, izvoarele vindecătoare și monumentul arheologic „Momântul de piatră”, care a devenit o filială a Rezervației-Muzeul Chersonese Tauric. Tot din regiune, expoziția va prezenta fotografii ale Nataliei Isicenko din așezarea Kuibîșevo. Lucrările vor fi incluse în harta interactivă a Rusiei la standul Societății Geografice Ruse.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Expoziția și Forumul Internațional ,,Rossia” cred că oferă vizitatorilor imagini, aspecte și realizări extraordinare de pe tot cuprinsul Rusiei. Doar cele câteva idei prezentate în acest articol m-au făcut să cred că acolo se pot vedea lucruri nemaipomenite. Nici nu cred că patru luni sunt suficiente pentru ca vizitatorii să se poată bucura de remarcabilele realizări ale Rusiei, de fascinanta ei natură și de nenumăratele obiceiuri ale atâtor etnii. Și vă mirați că SUA și Occidentul vă invidiază. Au de ce! Cred că dacă ar vizita expoziția s-ar oftica, iar viața lor ar deveni și mai înveninată decât este acum. Bravo, Rusia, măreață și frumoasă țară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091