Hot News
La Moscova s-a deschis Expoziția și Forumul Internațional „Rossia”
05/11
MAE rus: Decizia CIO de a exclude rușii este o segregare bazată pe naționalitate
05/11

Patrușev: Rusia și-a întrecut concurenții la capitolul rachetelor nucleare

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei/ Foto: Telegram

Pentru prima dată în istoria rachetelor nucleare, Rusia și-a întrecut concurenții în acest domeniu, a declarat secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, în cadrul prelegerilor societății ”Znanie” (Cunoaștere), desfășurate la Expoziția-forum ”Rossia”, informează Vzgliad.

Potrivit precizărilor sale, transpunerea în practică a Strategiei de Securitate Națională a Federației Ruse a contribuit la creșterea potențialului economic, politic, militar și spiritual al țării, precum și la consolidarea stabilității interne a societății.

Patrușev a anunțat, totodată, că Rusia este deținătoarea unor arme strategice unice.

„Inclusiv a armei hipersonice, care garantează securitate pentru decenii de acum înainte”, a subliniat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Vzgliad amintește că, la sfârșitul lunii octombrie, Rusia a efectuat exerciții de descurajare nucleară cu lansarea rachetelor balistice intercontinentale ”Iars”.

Kp.ru amintește, la rândul lui, că, pe 2 noiembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege privind retragerea Federației Ruse din Tratatul de interzicere completă a testelor nucleare (CTBT). Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a trimis proiectul de document Secretarului general al ONU, António Guterres.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia și-a întrecut concurenții în foarte multe domenii. De aceea este invidiată, de aceea este râvnită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091