Hot News
Patrușev, despre atacurile Ucrainei asupra centralelor nucleare rusești
08/11
Fost oficial al Pentagonului: Budanov, șeful GUR, îl poate înlătura pe Zelenski
09/11

Putin, despre încercările de a zdruncina puterea legitimă din țările CSI

Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: rg.ru

Unele țări încearcă să zdruncine puterea legitimă din țările CSI, valorile tradiționale și situația în ansamblul ei, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un mesaj video adresat participanților la reuniunea secretarilor consiliilor de securitate ale țărilor CSI, relatează Vzgliad.

„Acțiunile unor țări sunt direct îndreptate spre zdruncinarea puterii legitime din țările CSI, a stabilității sociale și valorilor tradiționale, spre încălcarea strânselor noastre relații comerciale, de cooperare și culturale”, a spus liderul rus.

Putin a calificat situația din lume drept „extrem de dificilă și tensionată”, subliniind că instabilitatea globală se „proiectează și spre Eurasia”. Potrivit spuselor sale, țările CSI continuă să fie amenințate de terorism, crimă organizată, trafic de droguri, migrație ilegală și altele. Putin a subliniat că acest lucru reclamă ”nu doar o reacție colectivă coordonată, dar și o intensă muncă preventivă”.

În septembrie 2022, Putin a spus că Occidentul încearcă să provoace tensiuni în țările CSI. Potrivit acestuia, urmându-și obiectivele stabilite, țările occidentale sunt gata să „provoace o „revoluție colorată” și să declanșeze o baie de sânge”. Tot atunci, președintele Rusiei a subliniat că situația creată este „rezultatul prăbușirii Uniunii Sovietice”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bineînțeles că nemernicii își vâră coada și în CSI, pentru că principala membră a acestei organizații este Rusia. Este vorba de o hărțuire permanentă a Rusiei de către Occident și UE. Intervențiile din afară au determinat ca Georgia, Ucraina și Republica Moldova să părăsească această organizație. După ce Republica Moldova (ca remorcă a Ucrainei) a primit statutul de candidată la aderarea la UE, i s-a impus să părăsească CSI. Ambasadorul UE în Moldova, letonianul Janis Mazeiks, a afirmat că ,,acordurile CSI nu sunt compatibile cu obligațiunile Chișinăului în fața UE.” Așa că, Oaia Sandu s-a conformat. Occidentul a provocat tensiuni și între Armenia și Azerbaidjan. Cu siguranță că va încerca și în alte state membre CSI. Va încerca mereu să provoace, să umilească. Recent, a avut loc un act ostil față de Rusia și câteva state membre CSI. Un grup de savanți din Rusia și Asia Centrală, sosiți în Republica Moldova pentru a participa la Conferința Internațională ,,Limba rusă ca bază a păcii interetnice” din 20-23 septembrie de la Tiraspol, au fost opriți pe aeroportul de la Chișinău (unde au stat 2 zile sub pază) și le-a fost interzis accesul în țară. Poate că unii îl consideră un act minor, dar face și acesta parte din jocul murdar al Occidentului, din programul lor de a destabiliza relațiile dintre țările membre CSI. Este un joc de șah planetar, în care Occidentul, coordonat de SUA, joacă împotriva Rusiei. Ceea ce ignoră ei este faptul că cei mai buni șahiști din lume au fost și sunt rușii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078