Hot News
Fiodor Lukianov: Tratatul CFE, sortit eșecului chiar și fără o nouă extindere a NATO
08/11
Putin, despre încercările de a zdruncina puterea legitimă din țările CSI
08/11

Patrușev, despre atacurile Ucrainei asupra centralelor nucleare rusești

Centrala nucleară Kursk/ Foto: Telegram

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a vorbit, la întâlnirea cu colegii săi din CSI organizată la Moscova, despre atacurile lansate de Ucraina asupra a trei centrale nucleare rusești, informează TASS.

„Absența unor rezultate de succes pe câmpul de luptă forțează Kievul să recurgă tot mai des la metode teroriste, inclusiv la asasinate și atentate la viața cetățenilor ruși, la atacuri asupra obiectivelor civile și a infrastructurii critice. Asemenea acțiuni au fost întreprinse de partea ucraineană împotriva Centralelor Nucleare Leningrad, Kalinin și Kursk”, a declarat Patrușev.

La sfârșitul lunii octombrie, o dronă ucraineană s-a prăbușit și a explodat lângă un depozit de deșeuri nucleare al Centralei Nucleare Kursk, fără a provoca însă avarierea instalației. Ulterior, o dronă similară nu a ajuns la Centrala Nucleară Kursk și s-a prăbușit în orașul Kurciatov.

Înainte de aceste evenimente, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că țările membre NATO ascund în mod intenționat de opinia publică informații despre atacurile trupelor ucrainene asupra unor obiective nucleare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sunt iresponsabili! Iar țările NATO, prin tăcerea lor, se fac părtașe la asemenea acte teroriste. Cum să facă publice asemenea lucruri? Ar strica imaginea Ucrainei de victimă. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană al nostru, a afirmat în 3 noiembrie, în timpul unei vizite la Brașov, că Rusia și terorismul sunt amenințările directe ale Alianței. Serios? Despre aceste atentate ce poate spune Geoană ,,dragostea mea”? Se vede că e bine plătit la NATO și că nu iese din linia dictată de Washington. Uite așa îi cresc șansele de a ajunge la Cotroceni, după ce pleacă locatarul Iohannis. Că nu contează cine și pentru cine votează, contează cine numără voturile. Iar cei care le numără sunt din afara țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077