Hot News
Armata rusă a folosit rachete S-400 cu capete de auto-orientare active în zona operațiunii militare speciale
08/11
Patrușev, despre atacurile Ucrainei asupra centralelor nucleare rusești
08/11

Fiodor Lukianov: Tratatul CFE, sortit eșecului chiar și fără o nouă extindere a NATO

Cladirea principală a MAE rus din Piața Smolenskaia, Moscova/ Foto: novosti-donbassa.ru

Rusia a încheiat procesul de retragere din Tratatul cu privire la Forțele Armate Convenționale în Europa (CFE), iar țările NATO au decis să suspende pe termen nelimitat participarea lor la acest acord, scrie publicația Vzgliad.

„A fost tratatul unei epoci total diferite. De la bun început, documentul s-a elaborat spre sfârșitul Războiului Rece, dar în perioada când încă mai exista Pactul de la Varșovia. Dar în vigoare a intrat după ce dispăruse și Uniunea Sovietică și Organizația Tratatului de la Varșovia. Mai târziu, în 1999, documentul a fost adaptat la noile realități”, a explicat politologul Fiodor Lukianov pentru publicația Vzgliad.

„Dar varianta adaptată a tratatului nu a intrat niciodată în vigoare. Țările occidentale nu s-au grăbit să ratifice Tratatul CFE. Ele au încercat să negocieze pentru sine diferite avantaje”, a adăugat politologul.

„Decizia ca Moscova să nu participe pe deplin la acest acord a fost luată încă în 2007. Și a fost dictată de faptul că, la acel moment, documentul nu funcționa, practic. Procesul s-a întins pe o durată lungă, iar acum a ajuns la finalul lui logic”, a subliniat expertul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia a luat o decizie foarte bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875003