Hot News
Polonia a transmis Ucrainei un ultimatum dur
10/11
Ce au convenit Putin și Tokaev la Astana
11/11

Volodin: O posibilă confiscare a activelor Rusiei de către Occident este ca ”un glonte tras în propriul picior””

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: vedomosti.ru

Occidentul a recunoscut că vrea să „fure” activele rusești, dar o astfel de decizie va fi, pentru SUA și UE, ca „un glonte tras în propriul picior”, deoarece nici un stat și nici un mediu de afaceri nu va investi în țări în care există riscul ca fondurile să fie sustrase, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, scrie Vedomosti.

Politicianul a tras o serie de concluzii pe fondul declarației miniștrilor de Externe ai țărilor G7 cu privire la refuzul acestora de a restitui activele Federației Ruse atâta timp cât Moscova nu va fi de acord să plătească despăgubiri Ucrainei. În opinia sa, Occidentul „dorește să fure” rezervele blocate ale Federației Ruse.

Volodin a subliniat că astfel de planuri sunt criminale și ar trebui evaluate de structurile internaționale și de statele străine. Potrivit acestuia, G7 „a distrus definitiv mitul inviolabilității proprietății” care stă la baza sistemului juridic al SUA și al țărilor UE.

În plus, ceea ce se întâmplă este în detrimentul dreptului internațional, deoarece exemplul SUA și al celorlalți ”șase” colegi ai lor poate fi urmat de alte țări, crede Volodin. În același timp, a continuat el, Rusia are motive morale și legale pentru „acțiuni în privința activelor țărilor G7”.

Președintele Dumei de Stat a subliniat că posibila decizie a Occidentului de a sechestra activele rusești nu va afecta economia țării, deoarece „Rusia a câștigat deja de două ori mai mult decât valoarea rezervelor de aur și valută care i-au fost înghețate”. În încheiere, Volodin a îndemnat să se investească în țara sa – Rusia. Potrivit spuselor sale, acesta este cel mai sigur mod de a investi fonduri. „Iar banii vor fi intacți, iar conștiința va fi mai curată”, a menționat el.

Vedomosti amintește că, pe 8 noiembrie, țările G7 au publicat o declarație la finalul reuniunii de două zile a miniștrilor lor de Externe, găzduită de Tokyo. În document, țările G7 au subliniat că Rusia nu va primi activele blocate atâta timp cât nu va fi de acord să plătească despăgubiri Ucrainei.

Anterior, autoritățile ruse au calificat în repetate rânduri înghețarea bunurilor rusești drept jaf și o încălcare a dreptului internațional. Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a avertizat că sechestrarea bunurilor „va presupune costuri juridice foarte serioase din partea celor care iau astfel de decizii și care profită de astfel de decizii”. El a adăugat că este puțin probabil ca răspunsul Rusiei „să fie în oglindă”, dar va corespunde intereselor țării.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Lasă-i să încerce! Vor regreta amarnic decizia nebună pe care au luat-o. În momentul de față Rusia se ciocnește cu mediocrități și nedreptăți. Mediocrii vor muri în prostia lor. De ce să fie împiedicați s-o facă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097