Hot News
Military Watch Magazine: Avantajul unic al Rusiei față de NATO
10/11
Volodin: O posibilă confiscare a activelor Rusiei de către Occident este ca ”un glonte tras în propriul picior””
10/11

Polonia a transmis Ucrainei un ultimatum dur

Varșovia. Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei/ RIA Novosti

Despre intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană nici nu poate fi vorba, atâta timp cât nu va fi definitiv rezolvată problema exhumării osemintelor victimelor masacrului de la Volînia (1943), a declarat ministrul adjunct de Externe al Poloniei, Pawel Jablonski, la postul de radio ZET, informează RIA Novosti.

„Fără rezolvarea acestei probleme, Kievul nu merită nici măcar să viseze la aderarea la UE”, a spus el.

Dacă Varșovia vrea să fie într-o uniune cu o țară cu care are diferende serioase, atunci ele trebuie rezolvate, a subliniat politicianul.

Anterior, premierul polonez Mateusz Morawiecki a spus că nu poate exista o împăcare completă între Polonia și Ucraina fără căutarea tuturor osemintelor celor care au căzut victime masacrelor comise între 1939 și 1945 în teritoriile pe care trăiau polonezi.

Problema interpretării masacrului de la Volînia, precum și atitudinea față de liderii naționaliștilor ucraineni din perioada OUN-UPA (Organizația Naționaliștilor Ucraineni-Armata Insurecțională Ucraineană, n.r.) rămâne una dintre cele mai dificile în relațiile dintre Varșovia și Kiev.

În vara anului 2016, Camera inferioară a Parlamentului polonez a adoptat o rezoluție prin care recunoaște 11 iulie drept Ziua Națională de Comemorare a victimelor genocidului comis, între anii 1943 și 1945, de naționaliștii ucraineni împotriva locuitorilor celei de-a Doua Republici Polone. Potrivit Varșoviei, masacrele au fost săvârșite în 1939-1945 de către susținătorii OUN-UPA împotriva populației poloneze din Volînia, Galiția de Est și voievodatele sud-estice ale celei de-a Doua Republici Polone.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    No, că aici s-a împuțit brânza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874983