Hot News
Nebenzia: De ce s-a temut Occidentul, dezbătând la ONU problema Nord Stream
10/11
Polonia a transmis Ucrainei un ultimatum dur
10/11

Military Watch Magazine: Avantajul unic al Rusiei față de NATO

Rachetă sol-aer 40N6 pentru sistemul S-400/ Foto: Military Watch Magazine

Rusia deține racheta unică 40N6, care poate zbura dincolo de linia orizontului și care nu are analog în lume. În plus, Federația Rusă produce mai multă muniție decât toate țările NATO la un loc, scrie publicația americană Military Watch Magazine (MWM), informează URA.ru.

„Racheta 40N6 permite sistemului S-400 să atace de la mare distanță avioanele care zboară la altitudini joase și rachete de croazieră așa cum nu o poate face nici un alt sistem din lume, cu excepția celor rusești”, se arată în material. În plus, Rusia produce mai multe rachete antiaeriene decât toate țările NATO.

Potrivit autorilor articolului, curbura suprafeței Pământului afectează negativ rachetele antiaeriene care zboară la altitudine joasă pe distanțe lungi. Rachetele rusești însă, sunt incomparabile chiar și în această condiție.

Rusia are cel mai bun sistem de apărare aeriană din lume, așa cum a afirmat în repetate rânduri președintele rus Vladimir Putin. Este concluzia trasă de liderul rus pe baza experienței operațiunii speciale. Nici măcar noile rachete Storm Shadow trimise Ucrainei nu pot ajunge întotdeauna la țintă, scrie RT.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    O veste bună! Aștept și altele la fel de bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076