Hot News
5 legi inumane ale țărilor baltice care privează cetățenii proveniți din Rusia de bani, bunuri și drepturi
10/11
Military Watch Magazine: Avantajul unic al Rusiei față de NATO
10/11

Nebenzia: De ce s-a temut Occidentul, dezbătând la ONU problema Nord Stream

Monitorizarea scurgerilor de gaze în gazoductele Nord Stream și Nord Stream 2. Fotografierea navei spațiale „Canopus-V”/ Foto: Roskosmos/ Telegram

O serie de membri occidentali ai Consiliului de Securitate al ONU nu au dorit ca în proiectul de declarație a președintelui Consiliului de Securitate să fie inclus un apel la tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de atacul terorist asupra gazoductelor Nord Stream, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la organizație, Vasili Nebenzia, scrie RIA Novosti.

Anterior, Consiliul de Securitate al ONU nu a adoptat proiectul de declarație a președintelui Consiliului de Securitate pe această temă, înaintat de Rusia.

„În cadrul ședinței din 26 septembrie am anunțat că intenționăm să propunem o declarație a președintelui Consiliului de Securitate, care să transmită un semnal puternic privind inadmisibilitatea lansării de atacuri asupra unui mare obiectiv subacvatic de transport al gazelor naturale, precum și necesitatea de a-i trage la răspundere pe organizatorii și autorii (acestui act – n.r.),” – a spus Nebenzia.

„Într-un fel sau altul, nu toți membrii Consiliului de Securitate al ONU au împărtășit această poziție”, a subliniat el.

Potrivit acestuia, textul nu a primit sprijinul consensual din partea Consiliului.

„Am fost nedumeriți de argumentele colegilor noștri occidentali. Federația Rusă este profund îngrijorată de faptul că la un an de la atacul asupra Nord Stream, încă nu avem nici o informație concretă legată de investigațiile efectuate de Danemarca, Germania și Suedia, ca să nu mai vorbim despre rezultatele acestora”, a menționat reprezentantul permanent.rezultate, coopereze, rusa, federatia, elimina, text formularea, stupefiant,

Potrivit acestuia, în proiectul de declarație se sublinia importanța finalizării operative a investigațiilor întreprinse de Danemarca, Suedia și Germania. „Reprezentanții statelor occidentale au văzut în această declarație un fel de presiune asupra autorităților celor trei state. Mai mult, ne-am confruntat cu încercări insistente de a elimina din text formularea care îndeamnă Danemarca, Germania și Suedia să coopereze cu Federația Rusă. Și, ceea ce este și mai stupefiant este faptul că unii dintre colegii noștri occidentali au sugerat eliminarea formulării despre necesitatea de tragere la răspundere pentru atacul terorist de la Nord Stream și aducere a autorilor în fața justiției”, a subliniat diplomatul rus.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Teroriștii care au distrus Nord Stream nu vor fi trași la răspundere niciodată! Când au fost trase vreodată la răspundere SUA pentru atâtea atrocități făcute de-a lungul timpului? Iar țările care investighează acest caz (Danemarca, Germania, Suedia) nu au voie să publice rezultatele. Ele știu cine au distrus Nord Stream, așa cum știm și noi, dar au interdicție de la Washington să spună oficial cine este. Aducerea SUA și a Norvegiei (că despre ele este vorba) în fața justiției nu va avea loc. Care justiție? Astea pământeană, care e coruptă? Poate în fața justiției divine, că acolo nu merge cu șmecherii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109