Hot News
Peskov, despre declarațiile SUA privind ”Arctic LNG 2”: O atentare la un obiectiv important
11/11
Corneliu Vlad descoperă și analizează, în noua sa carte, ”Universul Rusia”(VIDEO)
11/11

Musk l-a sfătuit pe Zelenski să accepte negocieri cu Putin

Elon Musk/ Foto: Reuters

CEO-ul companiei americane SpaceX, Elon Musk, s-a adresat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu îndemnul de a demara negocieri cu liderul rus, Vladimir Putin, și de a renunța să-și mai distrugă cetățenii în zona ostilităților militare. Declarația antreprenorului a fost făcută pe podcastul omului de știință și bloggerul Lex Friedman, relatează Gazeta.ru.

Prezentatorul l-a întrebat pe omul de afaceri dacă, în opinia lui, este necesara demararea de negocieri între Moscova și Kiev. Musk a răspuns pozitiv și l-a sfătuit pe Zelenski să nu mai trimită tineri ucraineni în prima linie.

„Nu trebuie să facă acest lucru, indiferent dacă el va purta sau nu dialogul cu Putin”, a adăugat miliardarul american.

El a subliniat, totodată, că actuala situație din zona de conflict este nefavorabilă Forțelor Armate ale Ucrainei. În acest context, decizia Kievului de a continua contraofensiva ar putea duce la „pierderi masive” în armată.

La sfârșitul lunii octombrie, revista americană Time a publicat un articol în care vorbea despre preocupările oficialilor din anturajul lui Zelenski din cauza dorinței acestuia de a obține victorie cu orice preț. Musk a comentat articolul de pe contul său de platformă X (fostul Twitter), subliniind necesitatea de a preveni distrugerea fără nici un motiv a „floarei tinereții”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Îl doare la patină pe Zelenski de sfaturile lui Musk! Care este scopul atâtor discuții și îndemnuri? Hai să vorbim, ca să nu adormim. ,,Scopul nu înseamnă nimic, mișcarea e totul.” – Eduard Bernstein

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053