Hot News
Parlamentul European s-a opus confiscării, în UE, a bunurilor și mașinilor personale ale rușilor
11/11
Musk l-a sfătuit pe Zelenski să accepte negocieri cu Putin
11/11

Peskov, despre declarațiile SUA privind ”Arctic LNG 2”: O atentare la un obiectiv important

Foto: quote.ru

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, este de părere că societatea, comunitatea mondială ar trebui să acorde atenție declarațiilor SUA referitoare la distrugerea ”Arctic LNG 2”, ținând cont de precedentul cu gazoductele Nord Streams, relatează TASS.

„Vorbele domnului (președintele SUA, Joe) Biden, care, la vremea respectivă a declarat că SUA vor distruge Nord Stream și Nord Stream 2, trebuie evaluate, proabil, prin această prismă. După ceva timp, Nord Streams a fost aruncat în aer. Gândesc că și comunitatea mondială ar trebui să acorde atenție acestor declarații, pentru că este vorba, din nou, de atentare la existența unui proiect energetic foarte important”, a spus Peskov la postul de televiziune Rossia-1.

A fost comentariul oficialului de la Kremlin la declarația secretarului de stat adjunct al SUA pentru resurse energetice, Geoffrey Piatt, potrivit căreia Washingtonul încearcă să pună capăt existenței ”Arctic LNG 2”.

Pe 2 noiembrie, Ministerul de Finanțe al SUA a inclus ”Arctic LNG 2” pe lista de sancțiuni, stabilind, totodată, data de 31 ianuarie 2024 ca termen limită pentru finalizarea tranzacțiilor cu acest proiect energetic. La rândul său, șeful Novatek, Leonid Mihelson, a declarat la Forumul Economic Eurasiatic de la Verona, că sancțiunile Trezoreriei SUA împotriva proiectului ”Arctic LNG 2” sunt o apreciere a profesionalismului companiei sale.

„Arctic LNG – 2” este al doilea proiect GNL al corporației Novatek. El prevede construirea a trei linii de producție GNL cu o capacitate de 6,6 milioane de tone pe an fiecare, precum și până la 1,6 milioane de tone pe an de condensat de gaz stabil. Baza de resurse a proiectului este zăcământul Utrennee, situat pe peninsula Gîdan din districtul autonom Iamalo-Neneț (nordul Sineriei de Vest). Lansarea celor trei linii este planificată, în ordine, pentru 2023, 2024 și, respectiv, 2026.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Afirmațiile lui Geoffrey Pyatt trebuie luate în serios! Amenințări cu distrugerea gazoductelor Nord Stream în septembrie 2022 au fost anunțate de Victoria Nuland, la sfârșitul lunii ianuarie, și de Biden, la începutul lunii februarie. Acum, Pyatt avertizează distrugerea Arctic LNG 2. Cine este acest Pyatt? Actual secretar de stat adjunct al SUA pentru resurse energetice, a fost ambasador în Ucraina în perioada 2013-2016. Interesantă perioadă… A fost implicat într-un scandal diplomatic, în ianuarie 2014, când conversația lui secretă cu Victoria Nuland a fost înregistrată și încărcată pe YouTube. Amândoi alegeau noul guvern al Ucrainei, deși lovitura de stat împotriva guvernului ales democratic a avut loc după o lună! Alegeau noul cabinet și căutau modalități de a influența procesul politic în Ucraina, ca și cum era vorba de SUA, nu de altă țară. Pyatt a susținut revolta ucraineană din 2014 împotriva lui Victor Ianukovici și i-a caracterizat pe separatiști pro-ruși din Donețk și Lugansk drept ,,teroriști”. Robert Kennedy jr. i-a declarat lui Tucker Carlson că USAID (o fațadă a CIA) a investit 5 miliarde de dolari pentru finanțarea revoltei din Ucraina, cu scopul unui război între SUA și Rusia. Dacă Pyatt a făcut asemenea afirmații privind Arctic LNG 2, ele vor fi puse în aplicare. Trebuie avută o mare atenție la ceea ce au declarat recent câțiva oficiali ruși pentru Russia Today. Este vorba de un scenariu de tip ucrainean pregătit de SUA pentru Mongolia. Cred că e foarte important și merită publicat un articol pe acest site. M-am îngrozit citind planurile SUA privind Mongolia. Este vizată, din nou, Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082