Hot News
Ce au convenit Putin și Tokaev la Astana
11/11
Peskov, despre declarațiile SUA privind ”Arctic LNG 2”: O atentare la un obiectiv important
11/11

Parlamentul European s-a opus confiscării, în UE, a bunurilor și mașinilor personale ale rușilor

Foto: Getty Images

Parlamentul European a subliniat caracaterul abuziv al măsurii de confiscare a bunurilor și mașinilor personale ale rușilor, așa cum propune în recomandările ei Comisiei Europeană ca parte a restricțiilor, relatează Interfax.

Așa cum se precizează în rezoluția adoptată joi, Parlamentul European „indeamnă Comisia să-și revizuiască modul de interpretare a sancțiunilor care duc la sechestrarea și confiscarea obiectelor și a mijloacelor de transport destinate uzului personal; subliniază că o asemenea respectare abuzivă a sancțiunilor discreditează scopul și instrumentul acestora.”

În același timp, parlamentarii au cerut întărirea măsurilor de monitorizare la nivelul UE și mai multe eforturi pentru a limita capacitatea Moscovei de a ocoli măsurile restrictive, exprimându-și îngrijorarea cu privire la existența lacunelor în regimul de sancțiuni.

„Importante componente occidentale încă mai ajung în Rusia prin țări precum China, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan, Kârgâzstan și Serbia”, au spus autorii rezoluției.

În document este exprimată „îngrijorarea profundă legată de faptul că încă se derulează comerțul cu produse militare ce intră sub incidența sancțiunilor între statele membre UE și Moscova, precum și în legătură cu informațiile potrivit cărora țări precum Azerbaidjanul ”spală” gazul rusesc pentru a fi exportat în UE”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Recomandările absurde ale Comisiei Europene privind confiscarea mașinilor și bunurilor personale ale rușilor sunt, de fapt, recomandările Ursulei. Pe ea o mănâncă undeva și doar ea poate debita asemenea tâmpenii. Se pare că ea are o repulsie organică față de ruși dar, la nevoie, i se poate găsi un ,,tratament” potrivit. Parlamentarii sunt îngrijorați că sancțiunile împotriva Rusiei prezintă fisuri în modul de aplicare? Sancțiunile lor idioate s-au întors împotriva celor ce le-au propus. Ce-au crezut, că Rusia doarme, nu gândește? Moscova nu ocolește măsurile restrictive, ci face comerț cu țările care doresc să-și vândă produsele. UE are de gând să impună sancțiuni și țărilor nemembre UE? Vreau s-o văd și pe asta! Să încerce să ,,dicteze” Chinei, Turciei sau Emiratelor Arabe Unite. Gazul ,,spălat” de Azerbaidjan încălzește fundul multora din UE. Fără el ,,deșteapta” UE n-ar mai avea industrie, iar cetățenii ei s-ar trezi pe post de stalagmite în plină iarnă. Așa că, ar trebui să-i mulțumească Rusiei nu să urmărească dacă sancțiunile sunt respectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875074