Hot News
Miller: Gazul rusesc continuă să ajungă în multe țări care au renunțat la el
12/11
„Cheney pe tocuri de 8 centimetri”: Ramaswami și-a „mânjit” adversara în timpul dezbaterilor
12/11

Rusia face un salt istoric în industrie

Foto: RIA Novosti

„Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria modernă a Rusiei”, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin în urma negocierilor ruso-kazahe. Economia rusă, a spus el, ne bucură prin creșterea ponderii industriei de prelucrare în structura sa până la 43%. Industria a depășit deja declinul forțat provocat de sancțiunile occidentale de anul trecut. În același timp, țara se pregătește pentru lansarea de noi proiecte importante, care vor ajuta la realizarea unui salt mult mai puternic în industria bazată pe știință, relatează publicația Vzgliad.

Este subliniată o creștere consistentă a producției de computere, produse electronice și optice, echipamente electrice și vehicule. Producția de autoturisme a început să crească, dar până acum a fost parcursă doar o mică parte din drum. În general, producătorii de mobilă și bijuterii nu au avut decât de câștigat de pe urma plecării concurenților străini.

„Creșterea ponderii industriei de prelucrare până la 43% sugerează că guvernul are o înțelegere clară a nevoii de reînarmare tehnologică a majorității industriilor care nu sunt legate direct de extracția de materii prime”, a explicat profesorul Maksim Maksimov, docentul Catedrei de managment corporativ și inovare a Universității de Economie a Rusiei ”Plehanov”.

Prioritățile țării sunt, de asemenea, construcția de nave maritime și fluviale, dezvoltarea industriei de aparate de zbor fără pilot și industria aeronavelor civile, în ansamblul ei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    De aceea îmi place Rusia: e puternică, nu se lasă doborâtă de greutăți, renaște de fiecare dată. Un mare popor nu se teme de nimic! Bravo, Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091