Hot News
„Cheney pe tocuri de 8 centimetri”: Ramaswami și-a „mânjit” adversara în timpul dezbaterilor
12/11
Lavrov a calificat drept mitocănești declarațiile presei occidentale despre Kazahstan
12/11

Sohu: SUA provoacă un conflict avnatajos pentru Rusia

Foto: Sohu

Statele Unite provoacă un nou conflict între Ucraina și Polonia, cea ce este în avantajul Rusiei, este de părere publicația chineză Sohu, relatează URA.ru.

„Polonia a izbucnit de furie – de două ori la rând deja. Această țară nu mai poate face față presiunii, Ucraina a chinuit-o până la nebunie. În schimb, este o veste foarte bună pentru Rusia, deoarece cu cât Varșovia este mai la cuțite cu Kievul, cu atât mai bine pentru Moscova”, se spune în articol.

Potrivit jurnaliștilor chinezi, conflictul dintre cele două țări a izbucnit după ce Uniunea Europeană a permis exportatorilor ucraineni să intre pe teritoriul Poloniei fără a plăti o taxă suplimentară. Astfel, ucrainenii au reușit să „fure” multe comenzi de la companiile poloneze, iar polonezii s-au trezit într-o poziție dezavantajoasă, ceea ce a dus la proteste. Autorii articolului cred că această situație este rezultatul faptului că Statele Unite au decis să ajute Ucraina „cu mâinile altora”, iar Polonia a devenit principala victimă.

Anterior, polițiștii de frontieră polonezi au blocat un punct de control de la granița cu Ucraina (în imagine), în semn de nemulțumire față de anularea sistemului de aprobări pentru transportatorii comerciali ucraineni. Ambasadorul ucrainean în Polonia, Vasily Zvarich, a subliniat că aceasta este o lovitură pe la spate dată Ucrainei de Polonia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Din Pildele lui Solomon (25, 17) pentru ucraineni: ,,Pune rar piciorul în casa prietenului tău ,ca nu cumva să se sature de tine și să te urască.” Așa că, să fie mai rară prezența camioanelor cu cereale pe teritoriul polonez. Rusia întotdeauna câștigă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972