Hot News
Sohu: SUA provoacă un conflict avnatajos pentru Rusia
12/11
Autoturismele rusești ”Aurus”, asamblate în Emiratele Arabe Unite
13/11

Lavrov a calificat drept mitocănești declarațiile presei occidentale despre Kazahstan

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a criticat presa occidentală pentru că a numit Kazahstanul „curtea din spate a lui Putin”. Potrivit șefului MAE rus, astfel de declarații mitocănești la adresa Kazahstanului își permit să făcă nu doar mijloacele de informare în masă, dar sunt permise și la nivelul liderilor de țară, scrie publicația ”Argumentî i faktî”.

„Nu este vorba doar despre publicații. Acolo, chiar și liderii lumii occidentale își permit să facă afirmații destul de mitocănești. <…> În timpul vizitei sale în Kazahstan, Macron a declarat public că este bucuros că această țară nu va fi niciodată vasalul nimănui. O părere destul de obraznică pentru limbajul diplomatic”, a spus Lavrov într-o dialog cu jurnalistul Pavel Zarubin de la postul TV ”Rossia 1”.

Lavrov a menționat că Uniunea Europeană nu face un secret din planurile sale de a alunga Rusia din Asia Centrală și din Caucaz și a adăugat că Occidentul nu va putea face acest lucru.

„Nu va merge. Istoria ne plasează aici, nu vom dispărea nicăieri. Partenerii noștri, aliații știu foarte bine acest lucru”, a subliniat ministrul rus de Externe.

Anterior, s-a anunțat că miniștrii de Externe ai Rusiei și Kazahstanului au discutat despre dezvoltarea cooperării bilaterale. Serghei Lavrov și Murat Nurtleu au abordat, de asemenea, probleme legate de concluzare pe pe arena internațională.

Pe 9 noiembrie, editorialista postului TV CNBC, Holly Eliatt, a subliniat eșecul încercărilor Occidentului de a distruge relațiile Rusiei cu aliații ei din Asia Centrală. În opinia sa, vizita președintelui rus, Vladimir Putin, arată clar încrederea în sine a liderului rus. Eliatt consideră că Rusia se află într-o poziție sigură în relațiile sale politice și economice cu aliații săi din CSI.

Pe 8 noiembrie, Putin, într-un interviu pentru ziarul ”Kazahstanskaia pravda”, a spus că tendințele de unificare câștigă amploare în regiunea Asiei Centrale, în ciuda sancțiunilor occidentale și a încercărilor de a distruge relațiile dintre Federația Rusă și țările asiatice. El a arătat că crearea unui spațiu unic de pace, stabilitate și prosperitate în Eurasia este necesară pentru formarea unei noi ordini mondiale juste.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Oh, bietul Macron… Se învârte și el ca un titirez și nu știe încotro s-o apuce. Vorbește înainte de a gândi și de aceea spune doar prostii. Ce să-i faci, fosta lui profesoară și actuala nevastă nu l-a instruit prea bine la capitolul educație civică (poate doar la cea sexuală). Oricâte lecții de diplomație i-ar da domnul Lavrov, nu se vor prinde de el. E prea târziu. Mitocanul rămâne mitocan până la groapă. Are dreptate Macron: Kazahstanul nu e o țară vasală. Dar Franța este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068