Hot News
Lavrov a calificat drept mitocănești declarațiile presei occidentale despre Kazahstan
12/11
Locotenent-colonelul Rasmussen: SUA caută un țap ispășitor pentru exploziile de la Nord Stream
13/11

Autoturismele rusești ”Aurus”, asamblate în Emiratele Arabe Unite

Limuzina ”Aurus Senat”/ Foto: autoiwc.ru

Pe o platformă industrială din Dubai, a început asamblarea autoturismelor ”Aurus”, a declarat vicepremierul rus Denis Manturov, ministru al Industriei și Comerțului. Primul model a fost sedanul ”Aurus Senat”, iar pe viitor va fi organizată producția SUV-ului ”Komendant”, relatează TASS.

„Astăzi a fost lansată producția. Este planificată producția pentru ”Senat” și ”Komendant”. Începem cu ”Senat””, a spus el.

În plus, rămân în vigoare planurile în vederea deschiderii unui showroom pentru vânzarea și personalizarea mașinilor ”Aurus” destinate cumpărătorilor din Emiratele Arabe Unite, a subliniat Manturov.

Potrivit vicepremierului, va fi extinsă treptat prezența mărcii în Orientul Mijlociu. „… Analizăm posibilitatea extinderii, așa cum am spus deja. Acum ne stabilim ferm aici (în Emiratele Arabe Unite – nota TASS), după care ne vom mișca”, a răspuns el, întrebat fiind despre posibilitatea deschiderii unui showroom ”Aurus” în Arabia Saudită.

Anterior, Manturov a declarat că, în viitorul apropiat, țările din regiunea MENA (Orientul Mijlociu și Africa de Nord) vor fi principala direcție de export pentru livrarea de mașini de lux ”Aurus”. În decembrie 2022, vicepremierul anunța că asamblarea mașinilor ”Aurus” în Emiratele Arabe Unite ar putea începe în 2024, concomitent cu deschiderea unui dealer acolo.

”Aurus” este o linie de mașini de reprezentanță, creată din 2013 prin ordin al Ministerului Industriei și Comerțului al Federației Ruse. Proiectul presupune dezvoltarea unei linii de mașini atât pentru înlocuirea parcului de mașini oficiale ale funcționarilor publici, cât și pentru vânzări comerciale. Din mai 2021, mașinile au fost produse în serie la uzina ”Aurus” din Ielabuga (Tatarstan). În acest moment sunt produse sedanul ”Aurus Senat” și SUV-ul ”Komendant”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875017