Hot News
La Kiev a fost demontat monumentul închinat poetului Pușkin
15/11
CIO, împotriva Jocurilor Prieteniei. Din nou, standarde duble
16/11

De partea lui. Declarația șocantă a jurnalistului britanic Luke Harding

Foto: EPA

Situația din Ucraina evoluează în favoarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, se afirmă pe podcastul cotidianului The Guardian, relatează RIA Novosti.

„În timp ce atenția lumii întregi este concentrată pe războiul din Orientul Mijlociu, Vladimir Putin câștigă în Ucraina. Timpul este de partea lui”, spune jurnalistul Luke Harding.

Mai mult, a continuat el, probabila alegere a lui Donald Trump ca președinte al SUA va juca pe mâna Rusiei, deoarece politicianul american nu este interesat să ajute Ucraina.

Anul trecut încă mai exista speranța că în vară Forțele Armate ale Ucrainei, înarmate de Occident, își vor recupera teritoriile, dar cu toate acestea din primele două săpătămâni ale contraofensivei au pierdut aproximativ 20% din echipamente, iar astăzi atenția comunității internaționale este concentrată pe Orientul Mijlociu, a adăugat jurnalistul.

Harding, care a vizitat Ucraina, a subliniat că situația din țară este sumbră și că aproape că nu sunt oameni care să nu fi pierdut pe cineva apropiat pe front.

La începutul lunii noiembrie, comandantul șef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a recunoscut, într-un interviu acordat revistei The Economist, că armata ucraineană a ajuns în impas și că „nu va exista nici o înaintare profundă și frumoasă”. Potrivit spuselor sale, el nu a putut demonstra ritmul impresionant al înaintării trupelor pe care Occidentul îl aștepta din partea lui, conform manualelor NATO.

Potrivit Kremlinului, cu cât Kievul va înțelege mai repede că nu există șanse de succes pe câmpul de luptă, cu atât mai curând se vor deschide unele perspective de rezolvare a situației.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu doar timpul este de partea președintelui Putin. Cei care au sperat că Forțele Armate ale Ucrainei își vor recupera teritoriile, au fost doar niște visători, paraleli cu realitatea. De recuperat teritorii? Poate de recuperat mințile pierdute. Situația sumbră din Ucraina a fost creată de Zelenski și acoliții lui, Occident și președintele lui Harding.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875003