Hot News
NATO se confruntă cu un deficit de imaginație
15/11
De partea lui. Declarația șocantă a jurnalistului britanic Luke Harding
16/11

La Kiev a fost demontat monumentul închinat poetului Pușkin

Foto: rețele de socializare

La Kiev a fost demontat, miercuri, monumentul închinat poetului rus Aleksandr Pușkin, a anunțat postul de televiziune ucrainean „24”, relatează RIA Novosti.

„La Kiev, a fost demontat monumentul lui Pușkin de pe bulevardul Beresteiski”, se precizează în comunicatul publicat pe canalul rețelei Telegram al televiziunii menționate. În filmulețul postat cu acest prilej se vede cum monumentul este demontat cu ajutorul unei macarale. Pe piedestal s-a scris: „Decolonizarea nu poate fi oprită”, iar monumentul a fost stropit cu vopsea roșie.

Publicația ucraineană Strana a scris, la sfârșitul lunii octombrie, că la Kiev vandalii au profanat monumentul lui Pușkin înfășurând capul acestuia în pânză de sac și turnând vopsea roșie pe piedestal.

Pe 10 noiembrie, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a eliminat din registrul patrimoniului cultural un număr mare de monumente dedicate personalităților ruse și sovietice din Kiev, Odessa și alte orașe, permițând astfel demontarea acestora.

Demontarea monumentelor care au legătură cu istoria sovietică, precum și redenumirea străzilor, au început în Ucraina în 2015, când a fost adoptată o lege privind așa-numita decomunizare. În ultimul timp, autoritățile Ucrainei au început să lupte nu numai împotriva istoriei sovietice, ci și împotriva a tot ceea ce are legătură cu Rusia. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat anterior că pe parcursul multor ani autoritățile ucrainene au promovat o politică agresivă de derusificare și de asimilare forțată.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și pe cine vor să pună în loc, pe Zelenski sau pe Hitler? Doar niște inculți și ignoranți pot să facă așa ceva. Nu demult, Consiliul orașului Odesa a vrut să schimbe numele pieței Lev Tolstoi în Piața Mendele Moyker-Sforim, un scriitor evreu. Spre marea lor cinste, locuitorii s-au opus. Când începi să te războiești cu statuile, cu operele de artă, cu cărțile și, în general, cu istoria culturală a unei țări, asta demonstrează că ai mari probleme la mansardă, pe lângă cele de educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093