Hot News
Putin, despre esența neo-colonială a culturii anulării
18/11
Peskov: În vreme de război se impune „o anumită cenzură”
18/11

Actorul și luptătorul armatei ucrainene, Ivanița s-a pronunțat împotriva cuceririi Crimeii

Foto: vmo24.ru

Cunoscutul actor ucrainean, participant la emisiunea „Diesel Show”, Oleg Ivanița (în imagine), care a intrat în rândul forțelor armate ale țării, i-a îndemnat pe ucraineni să renunțe la ideea „recuperării” Crimeii și a Donbassului pe căi militare, relatează Regnum.ru.

Într-un inteviu acordat televiziunii TSN, Ivanița a explicat că în Ucraina s-a creat o situație economică foarte dificilă, iar întreținerea Donbassului și a Crimeii va deveni o povară dificilă pentru autoritățile de la Kiev, în timp ce „gaura” din buget nu va face decât să crească.

În plus, Ivanița a precizat că trebuie să se țină cont și de părerea locuitorilor din aceste teritorii.

„Nu văd necesitatea acestei recuperări. <…> Dacă îi anexezi cu forța, iar ei ne vor considera cotropitori, va fi un jug atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri”, a spus actorul.

Ivanița a adăugat că, pentru luarea deciziei corecte, ucrainenii trebuie să-și „domolească emoțiile”.

Regnum preia, în acest context, un comentariu făcut de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, la afirmația ministrului de Externe al Cehiei, Jan Lipavsky, privind retrocedarea Crimeii Ucrainei. Medvedev a propus, ca cehii să restituie Sudeții Germaniei și să restabilească Regiunea Sudetă.

S-a anunțat, de asemenea, că, la începutul lunii octombrie, un grup de sabotori ucraineni parașutați în Crimeea lângă Capul Tarhankut și-au desfășurat acțiunea sub lozinca naționaliștilor ucraineni: „Crimeea va fi fie ucraineană, fie nelocuită”.

Autoritățile de la Kiev și-au exprimat în repetate rânduri dorința de a „recupera” peninsula rusă și au amenințat că o invadează, dar autoritățile ruse au răspuns amintind că regiunea Crimeea a devenit parte a Rusiei pe baze legale, este apărată în mod fiabil, iar în cazul unui atac, armata Ucrainei va primi o ripostă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Crimeea este un subiect închis, încă n-au priceput asta? Crimeea este pământ rusesc și așa va fi pentru totdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087