Hot News
MAE rus a comentat livrările de arme occidentale în Moldova
18/11
Actorul și luptătorul armatei ucrainene, Ivanița s-a pronunțat împotriva cuceririi Crimeii
18/11

Putin, despre esența neo-colonială a culturii anulării

Președintele rus, Vladimir Putin, la Forumul Cultural de la Sankt Petersburg/ Foto: tvzvezda.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că se încearcă anularea culturii ruse, dar că acest lucru nu va reuși, relatează publicația Gazeta.ru

Vorbind la sesiunea plenară a Forumului Cultural de la Sankt Petersburg, liderul rus a subliniat că la baza culturii ruse se află ”libertatea și milostenia autentice, dragoste pentru om, spiritualitate”, așa că anularea ei este imposibilă.

„Politica de „anulare a Rusiei” însăși este, în esența sa, anticulturală, neo-colonială, rasistă”, a spus Putin.

Potrivit spuselor sale, ”autorii acestor idei” cu notoria „anulare”, precum și cu sancțiunile antiruse, „nu au avut, după cum se spune, noroc de la bun început”.

Anterior, Putin a spus că Rusia își protejează valorile morale și spirituale, dar și limba.

Pe 16 noiembrie, la concertul de gală al festivalului împotriva anulării istoriei și culturii rusești ”Pe asta ne bazăm”, eveniment desfășurat la Universitatea de stat pentru Sport și Turism, din Moscova, au evoluat artiști, personalități culturale, istorici și persoane publice din 15 țări ale lumii. Fundația Prezidențială pentru Inițiative Culturale a subliniat că oamenii din întreaga lume susțin Rusia și cursul ei politic suveran, inclusiv în domeniul culturii.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dar nici nu se poate pune vreodată problema anulării culturii ruse! Este absurd. Cultura universală nu există, nu este completă fără cultura rusă. Bogăția și frumusețea culturii ruse nu poate fi egalată în lume. Operele scriitorilor și compozitorilor clasici, baletul, soliștii și pictorii au adus o contribuție inestimabilă la cultura universală. Multitudinea etniilor care trăiesc în Rusia își aduc aportul la cultura universală prin muzica, portul, obiceiurile lor. Pe lângă bogățiile pământului, Rusia dispune și de o vastă cultură. Doar inculții cred că pot anula cultura rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078