Hot News
Interesul multor țări pentru concursul de muzică Intervision, lansat de Rusia
20/11
MAE rus, despre implicarea britanicilor în conflictul din Ucraina
20/11

Fuga unui pilot ucrainean în Rusia arată gradul de degradarea a armatei Ucrainei

Foto: Ridus.ru

Rusia a desfășurat în Ucraina o operațiune strălucită. Potrivit unor informații deocamdată neoficiale, un pilot activ al Forțelor Aeriene ale Ucrainei a trecut, cu avion cu tot, la dispoziția trupelor ruse, relatează publicația Vzgliad.

Un grup de bloggeri militari ruși, cunoscuți de opinia publică, susține că a planificat și desfășurat în mod independent o operațiune secretă împotriva forțelor armate ucrainene. Ideea este că un pilot al Forțelor Aeriene ale Ucrainei a aterizat pe teritoriul Rusiei.

Informația a apărut, pentru prima dată sâmbătă, 18 noiembrie, ea fiind difuzată pe canalul ”Voevoda transmite”, de pe rețeaua Telegram, al cărui autor ar fi pilot de elicopter în cadrul aviației militare a Forțelor Aerospațiale Ruse, Aleksei Voevoda. Potrivit spuselor sale, pilotul care a zburat în Rusia este „un ofițer superior, comandantul unui grup de avioane”.

Se mai spune că un alt blogger militar cunoscut, Kirill Fedorov, are, de asemenea, legătură cu operațiunea. „Pentru prima dată din 1945, un pilot activ dintr-o țară inamică trece de partea noastră”, spune Fedorov. El spune că „această realizare este rezultatul muncii unor bloggeri obișnuiți, nu a serviciilor speciale”.

Potrivit informațiilor existente, pilotul ucrainean a zburat în Rusia cu un avion de luptă Su-27. După cum relatează bloggerii militari, în prezent, pilotul colaborează cu organele competente rusești.

Cunoștințele profesionale ale acestuia referitoare la activitățile Forțelor Aeriene ale Ucrainene pot ajuta, fără îndoială, Rusia pe parcursul operațiunii militare speciale. Ar putea fi vorba de locuri de dislocare a avioanele militare ucrainene, despre organizarea sistemelor lor de comandă, despre cooperarea cu consilieri occidentali, sisteme de comunicații.

În contextul ultimelor articole privind degradarea stării de spirit a armatei ucrainene și a societății ucrainene în ansamblul ei, acest gen de informații capătă o credibilitate suplimentară.

Dezertarea în masă dezvăluie imaginea reală a scăderii moralului în rândul Forțelor Armate ale Ucrainei. Forțele Aeriene sunt considerate elita oricărei armate, dar dacă degradarea a ajuns chiar și printre ofițerii de rang superior ai Forțelor Aeriene, acesta este, într-adevăr, un semn important.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia îi așteaptă pe toți piloții Forțelor Aeriene ale Ucrainei să se predea, cu avioane cu tot. Cei care nu au avioane pot veni și cu parapante sau pe jos. Nu va fi considerată o dezertare ci o trezire la realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875118